خواص سیر و تاثیر اعجاب انگیز آن در درمان بیماری ها
سیر
یک گل سیر حاوی چندین حبه است و هر حبه با یک پوست نرم و شفاف پوشانده شده است.
سیر بیش از سه هزار سال است که به عنوان یک چاشنی خوش طعم و عطر به مواد غذایی اضافه و همچنین به عنوان یک داروی سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص ضد باکتریایی این گیاه، در حالی که روزانه دو تا سه حبه سیر بخورید به جلوگیری از سرماخوردگی و سلامت کلی بدن کمک خواهید کرد.
ارزش غذایی سیر
سیر حاوی ویتامینهایی مانند ویتامین c، ویتامین B6، مواد معدنی ضروری مانند فسفر، منگنز، روی، کلسیم، آهن و تیامین، اسید پانتوتنیک، کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین است.
سیر به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کنندگی به طور سنتی برای پوشاندن زخمها استفاده میشد همچنین سرشار از مواد معدنی کمیاب مانند ید، کلر، گوگرد و آلیسین است.
فواید درمانی گیاه سیر
۱. کاهش علائم سرماخوردگی و سرفه
افرادی که هر روز به مدت سه ماه به جای دارونما سیر مصرف میکنند، در مقایسه با گروه دارونما، سرماخوردگی کمتری را تجربه خواهند کرد.
۲. کاهش فشار خون
عصاره سیر توانایی کاهش فشار خون در افراد با فشار خون بالا را دارد.
۳. کاهش سطح کلسترول
سیر خام، سرشار از ترکیب آلیسین، که از اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) جلوگیری میکند. میزان کلسترول و تری گلیسیرید در موشهایی که سیر خام مصرف میکنند، کاهش مییابد.
۴. بهبود زخمها
به عنوان یک گیاه درمانی مؤثر برای زخمهای آلوده نیز مؤثر عمل میکند.
۵. محافظت کننده عصبی
خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی سیر خام به پیشگیری از بیماریهای عصبی کمک است.
۶. جلوگیری از مسمومیت با فلزات سنگین
دوزهای بالا سیر ممکن است از آسیب اندام ناشی از فلزات سنگین جلوگیری کند. ترکیبات گوگرد موجود در این گیاه به طور چشمگیری سطح سرب در خون را کاهش میدهد.
همچنین از علائم سمی که با سر درد و افزایش فشار خون ظاهر میشوند، جلوگیری میکند و همچنین به جذب بهتر آهن و روی در خون کمک میکنند.
۷. تقویت قلب
سیر دارای ویژگیهای محافظت کننده قلبی قابل توجهی است که میتواند به جلوگیری از بیماریهایی مانند آترواسکلروز، هایپرلیپیدمی، ترومبوز، فشار خون بالا و … کمک کند.
۸. افزایش سلامت استخوان
گیاهانی مانند سیر و پیاز ممکن است، بر میزان استروژن در زنان و یائسگی تأثیر بگذارد و خطر ابتلاء به آرتروز را کاهش دهد. همچنین ممکن است، پوکی استخوان را به حداقل برسانند.
۹. هضم کننده غذا
یک حبه سیر خام در رژیم غذایی به مشکلات گوارشی کمک میکند. حتی ممکن است التهاب یا سوزش کانال معده را کاهش دهد.
سیر به پاکسازی بیشتر مشکلات روده مانند دیسانتری، اسهال و کولیت کمک میکند.
۱۰. تنظیم قند خون
خوردن یک سیر خام باعث کاهش قند خون میشود.
۱۱. تقویت سیستم ایمنی
سیر دارای مواد مغذی گیاهی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و تقویت ایمنی کمک میکند. این گیاه همچنین باعث کاهش خستگی و تقویت انرژی میشود.
۱۲. مراقبت از چشم
سیرها سرشار از مواد مغذی مانند سلنیوم، کوئرستین و ویتامین C،که از عفونت و التهاب چشم پیشگیری میکنند.
۱۳. جلو گیری از آکنه
سیر به همراه سایر خوراکهایی مانند عسل، خامه و زردچوبه به عنوان داروی خانگی برای زخمهای آکنه و حتی جلوگیری از بروز آکنه مورد استفاده قرار میگیرد.
این گیاه یک ماده پاک کننده مؤثر پوست و یک ماده آنتی بیوتیکی است که به برطرف کردن چندین بیماری پوستی از جمله بثورات پوستی، پسوریازیس، زخمهای سرد (تبخال) و تاول کمک میکند.
علاوه بر این، همچنین در سنتز سلول، محافظت در برابر اشعه ماورا بنفش و تأخیر در پیری مؤثر است.
مضرات سیر چیست؟
همانطور که گفته شد سیر دارای خواص و فواید زیادی است که برای درمان برخی از بیماریها مورداستفاده قرار میگیرد ولی بااینوجود مضراتی را نیز به همراه دارد.
کبد یکی از حیاتیترین عضو در بدن انسان است که میتواند با مصرف سیر بیشازاندازه صدمه ببیند. اگرچه سیر غنی از آنتیاکسیدانها است اما با مصرف بیشازحد، میتواند موجب مسمومیت کبد شود.
بوی بددهان
بوی سیر و بوی بدن دو مورد از رایجترین اثرات جانبی مرتبط با سیر هستند، عدم بهداشت فردی تنها علت بوی بدن نیست چون مصرف سیر نیز میتواند منجر به چنین چیزی شود.
بوی سیر بعد از مسواک زدن هم همچنان دردهان باقی میماند و آزاردهنده است.
حالت تهوع، استفراغ و سوزش معده
مصرف سیر تازه، عصاره و یا روغن آن با معده خالی موجب تهوع، استفراغ و سوزش معده شود. همچنین مصرف سیر میتواند موجب سوزش معده و حالت تهوع و یا حتی رفلکس معده شود.
اسهال
مصرف سیر با معده خالی میتواند موجب گاز معده و اسهال شود.
تشدید خونریزی
مصرف سیر تازه به دلیل آنکه خطر خونریزی را افزایش میدهد نباید همراه با داروهای رقیقکننده خون مثل آسپرین، وارفارین و کلوپیدوگرل مصرف شود.
مشکلات مربوط به معده
استفاده از سیر باعث سرخ شدن غشا مخاطی میشود؛ بنابراین باید قبل از استفاده سیر و محصولات مرتبط احتیاط کرد.
کاهش زیاد فشارخون
مزیتهای سیر کاهش فشارخون است. اگر از قبل داروهایی برای کاهش فشارخون مصرف میکنید باید از خوردن سیر خودداری کنید؛ زیرا سیر و مکملهای آن خاصیت کاهش فشارخون دارند.
اگزما و سوزش
اگرچه سیر سرشار از خاصیت است اما تماس طولانیمدت با سیر ممکن است باعث سوزش پوست شود زیرا آنزیم موجود در سیر، به نام آلیین لیاز، میتواند دلیل سوزش باشد.
تغییرات بینایی
مصرف بیشازحد سیر میتواند به وضعیتی به نام هایفما منجر شود که سبب خونریزی داخل محفظه چشم – فضای بین عنبیه و قرنیه میشود و این بیماری میتواند باعث از بین رفتن دائمی بینایی شود.
سردرد
سیر، بهویژه هنگامیکه به شکل خام خورده میشود، میتواند باعث میگرن شود.
بالا بردن سطح فشارخون
آزاد شدن آلیسین چیزی است که سیر را برای کاهش فشارخون ایده آل میکند اما آلیسین در فرآیند پختوپز از بین میرود.
زنان باردار
مصرف سیر به مقدار زیاد در دوران بارداری میتواند باعث زایمان زودرس شود و در زنان شیرده میتواند طعم شیر را تغییر دهد.
- تعریق زیاد
- سرگیجه
سیر در درمان چه بیماریها تأثیری ندارد؟
برخلاف باور خیلی از مردم، سیر برای هر دردی درمان نیست. گاهی اوقات مصرف برای برخی از افراد گاهی ضرر هم دارد. سیر برای درمان یک سری از بیماریها بیتأثیر است.
دیابت
به نظر نمیرسد که مصرف سیر تأثیری در درمان قند خون بالا داشته است.
درمان هیلوباکتر
مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نمیشود.
کلسترول بالا
تحقیقات زیادی در رابطه با تأثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید انجامشده است.
سرطان سینه و سرطان ریه
عوارض پوستی
از روغن بهدستآمده از سیر برای درمان عفونتهای قارچی، زگیلها و میخچه استفاده میشود.
هرچند تحقیقات علمی نشان میدهد که سیر میتواند قادر به درمان عفونتهای قارچی از قبیل پای ورزشکاران هست، اما کارایی روغن سیر بر روی زگیلها و میخچه ثابت نشده است.
اشتباهات شایع در مصرف سیر عبارت است از:
استفاده از سیر پختهشده
روند پخت، ماده فعال موجود در سیر به نام «آلیسین» را از بین میبرد. آلیسین، نوعی ترکیب حاوی سولفور است و هنگام جویدن، خرد یا له شدن سیر خام، فعال میشود. اما با قرار گرفتن در معرض حرارت غیرفعال میشود.
چگونگی حفظ حداکثر خاصیت سیر در زمان پخت
قبل از پخت، سیر را له و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تولید آلیسین بیشتر و در برابر حرارت هنگام پخت مقاوم شود. بهتر است به مدت کوتاه (حدود ۱۵ دقیقه) روی حرارت متوسط پخته شود.
مصرف سیر به شکل قرص
برای فعال شدن ترکیب درمانی سیر لازم است که سیر خام و لهشده مصرف شود. سیر به شکل قرص، پودر یا خشک تمام خواص دارویی سیر خام را ندارد.
هرچند سیر خشک خاصیت آنتیاکسیدان خود را کمی حفظ میکند و میتواند با رادیکالهای آزاد مقابله کند.
خواص سیر مانده
برای برخورداری از خواص مختلف سیر، حتماً از سیر تازه استفاده کنید. سیر تازه حجم و شکل مشخص دارد و چروک نشده است.
میزان سیر مصرفی
مصرف دو الی سه حبه سیر در روز عفونتهای شدید را برطرف میکند. ازآنجاکه سیر بهعنوان آنتیبیوتیک عمل میکند، میزان زیاد آن میتواند روی فلور معده تأثیر بگذارد و باکتری مفید را کاهش دهد.
مصرف سیر هم مانند هر ماده غذایی دیگر حد و اندازهای دارد و اگر برای مصارف درمانی هم که باشد باید طبق مقداری که دکتر و یا متخصص تغذیه تعیین کرده مصرف شود تا مضرات و اثرات سوئی که بیان شد را نداشته باشد.
خوردن یک حبه سیر برای بدن
سیر یکی از قدیمی ترین گیاهان در دنیاست و یک گیاه چندساله و دایمی است که به خانواده Liliaceae تعلق دارد. دیگر اعضای این خانواده شامل پیاز، تره فرنگی، تره و موسیر هستند.
این گیاهان بواسطه عطر و بوی تند و طعم متمایزشان با یکدیگر متفاوت هستند.
خواص سیر و تاثیر اعجاب انگیز برای سلامتی
سیر حاوی ترکیباتی با خواص درمانی است. خاصیت درمانی سیر مربوط به وجود یک ترکیب فعال بنام آلیسین است.
این ترکیب حاوی سولفور، بوی تند و مزه متمایزی را به سیر می دهد. در هنگام آشپزی و پخت و پز، خرد کردن یا رنده کردن سیر باعث تولید آلیسین می شود.
اما حرارت دادن سیر ممکن است برخی از خواص درمانی آن را از بین ببرد که بهتر است سیر را در مرحله آخر پخت به موادغذایی اضافه کنیم.
کاهش حملات قلبی
سیر باعث می شود پلاکت ها (سلول های دخیل در انعقاد خون) کمتر بهم بچسبند و روی دیواره های شریانی انباشته و جمع شوند.
این بدین معناست که سیر همانند یک ماده ضدانعقاد عمل می کند و از این طریق، خطر حملات قلبی را کاهش می دهد.
سیر از طریق گشاد کردن رگ های خونی پایین بیاورد و به جریان خون اجازه می دهد تا براحتی و آزادانه حرکت کند.
خاصیت ضدسرطانی سیر
ترکیبات سولفور در سیر برای جلوگیری از تشکیل سلول های سرطانی و مسدود کردن تومورها است. بیشتر شواهد درباره رابطه سیر با سرطان کولون، پروستات، مری و کلیه از نوع مشاهده ای بوده است.
آنتی میکروبیال و ضدقارچی سیر
از سیر برای مقابله با عفونت های ویروسی، باکتریایی و قارچی استفاده شده است. برخی از بیماری های پوستی مثل زگیل و گزش حشرات است با روغن سیر یا یک پر از سیر خام پاسخ دهند.
سیر می تواند سلامت استخوان را حفظ کند
سیر از تحلیل رفتن استخوان بواسطه افزایش سطح استروژن در جوندگان ماده به حداقل میرساند. یک مطالعه روی زنان یائسه نشان داد که مصرف یک دوز از عصاره سیر خشک (معادل ۲ گرم سیر خام) موثر است.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید