انواع غذاهای ارگانیک (organic) و میان وعده ها
انواع غذاهای ارگانیک (organic)
غذای ارگانیک در واقع نوعی غذای طبیعی بدون دخالت عواملی همچون کود و سم و … می باشد. غذاهای ارگانیک دارای طعم و مزه طبیعی و سرشار از مواد مغذی و فسفردار برای بدن می باشند.
غذای ارگانیک چیست؟
غذای ارگانیک یا طبیعی، به غذاهایی گفته میشود که بدون مصرف آفتکشها، کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی و مصرف داروها تولید شده باشد.در تولید مواد غذایی ارگانیک مدیریت آفات و بیماریها از طریق ارتباط متعادل بین شکارگر و آفت، افزایش جمعیت حشرات مفید، کنترل بیولوژیکی و زراعی، حذف مکانیکی آفات و قسمتهای آلوده گیاه، برقرار میشود.
به عبارت دیگر بجای استفاده از انواع آفت کش و حشرهکش که باقیمانده آن در خوراکیها میتواند سلامت انسان را به خطر بیندازد از روشهای طبیعی برای از بین بردن آفات استفاده میکنند.
اساس پرورش دام به روش ارگانیک، توسعۀ ارتباط مناسب بین زمین، گیاه و دام، با در نظر گرفتن نیازهای رفتاری و فیزیولوژیکی دام است.
تولید دام ارگانیک
با کاربرد خوراک دام با کیفیت مناسب و تولیدشده به روش ارگانیک، عملیات مدیریت حیوانات (که سبب کاهش استرس و بهبود وضعیت سلامت و آسایش حیوان میشود)، پیشگیری از بیماریها و عدم کاربرد داروهای دامی و مواد شیمیائی (مورد استفاده در شیوههای درمانی رایج شامل آنتی بیوتیکها)، امکانپذیر است.
انواع غذاهای ارگانیک و میان وعده هایی
انواع غذاهای ارگانیک و تنقلات از آنجایی که از حشره کش ها، کودهای مصنوعی و آفت کش ها در تولید آنها استفاده نمی شود، رو به افزایش است.
مزیت غذاهای ارگانیک عبارتند از:
- فاقد قارچ کش مصنوعی
- علف کش
- حشره کش و آفت کش های ساخته شده از مواد شیمیایی
شیوه های کشاورزی ارگانیک
با فعالیت در جهت تشویق تنوع زیستی، صرفه جویی در مصرف آب، مصرف انرژی کمتر، بهبود کیفیت خاک و کاهش آلودگی، تأثیر کمتری بر محیط زیست می گذارند.
غذاهای ارگانیک تازه تر از محصولات غیر ارگانیک است. زیرا غذاهای ارگانیک دارای مواد نگهدارنده نیستند.
از فرآیند اصلاح ژنیتیکی (GMO) در کشاورزی ارگانیک استفاده نمی شود، این به این معناست که هر محصول که DNA آن تغییر کرده باشد نمی تواند برچسب ارگانیک داشته باشد.
گوشت و محصولات لبنی ارگانیک دارای مواد مغذی بیشتری مانند اسیدهای چرب امگا 3 هستند.
انواع غذاهای ارگانیک
میوه خشک شده
میوه های خشک شامل زردآلو، موز، خرما، انجیر، انبه، آناناس و… است. از نظر فواید رژیم غذایی میوه های خشک دارای آنتی اکسیدان ها، فیبر و مواد مغذی بیشتری نسبت به میوه های تازه هستند زیرا خواص آن در طول فرآیند خشک شدن تغییری پیدا نمی کند.
مزیت دیگر میوه های خشک این است که ماندگاری آن بسیار بیشتر از میوه های تازه است.
آجیل و خشکبار
آجیل سرشار از فیبر، اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین و ویتامین E در میان سایر مواد مغذی است. مواد معدنی و ویتامین های موجود در آجیل می توانند به حفظ سلامت قلب و عروق، کاهش سطح کلسترول و محافظت در برابر بیماری های مزمن کمک کنند.
تقریباً همه انواع آجیل را می توان به صورت ارگانیک مانند بادام، بادام هندی، گردو پکان پرورش داد. آجیل یک میان وعده مناسب است که حتی می توانید به بسیاری از غذاها مانند سالاد اضافه کنید.
آب نبات
آب نبات ارگانیک از مواد طبیعی ساخته شده است که دارای مواد معدنی و ویتامین بیشتری هستند. به عنوان مثال قرص های ویتامین های C یک انتخاب هوشمندانه هستند زیرا خوردن آنها مفید است.
فقط به این دلیل که آب نباتی دارای برچسب ارگانیک باشد به معنای بدون قند بودن آن نیست. اگر می خواهید شکر را از رژیم غذایی خود حذف کنید، بررسی دقیق مواد تشکیل دهنده آب نبات یا هر تنقلات دیگر معیار انتخاب است.
شکلات
این یک واقعیت شناخته شده است که تقریباً همه عاشق شکلات هستند و در سال های اخیر به دست آوردن شکلاتی که ارگانیک تولید شده باشد، آسان تر شده است.
علاوه بر انتخاب عظیمی از شکلات های ارگانیک مخلوط با میوه و آجیل ، بسیاری از خوراکی های دیگر مبتنی بر شکلات ارگانیک مانند کوکی ها و کاپ کیک ها نیز امروزه موجود است.
بیسکویت و کوکی
انواع زیادی از مارک ها و دستور العمل های کوکی های ارگانیک وجود دارد. مواد تشکیل دهنده آنها شامل آرد، کره، روغن، تخم مرغ و شکر به صورت ارگانیک تولید شوند. برخی از کوکی ها علاوه بر ارگانیک بودن، بدون گلوتن، بدون قند و وگان نیز هستند.
بیسکویت ها و کوکی های ارگانیک طعم های متنوعی دارند تا تقریباً خواسته های هر سلیقه را برآورده کنند. مانند کوکی با چیپس شکلات، کوکی دارچینی، کوکی زنجبیل و کره بادام زمینی.
پروتئین بار
پروتئین بارها انواع مختلفی دارند، بنابراین مواد تشکیل دهنده و ارزش غذایی بین برندها متفاوت است. بسیاری از پروتئین بارها از میوه های خشک، جو، آجیل، دانه ها و کینوا تهیه می شوند.
به طور متوسط یک پروتئین بار بین 150 تا 400 کالری و حداکثر 20 گرم پروتئین دارد، اگرچه برخی از آنها ممکن است دارای 30 گرم پروتئین باشند.
لوبیا
سه نوع اصلی لوبیا ارگانیک است. لوبیای خشک، لوبیا خام و دانه سویا. لوبیا های خشک مانند لوبیا سیاه و لوبیا قرمز در بسیاری از غذاها منبع خوبی از ریز مغذی های حیاتی مانند آهن، منیزیم، پتاسیم، پروتئین و روی هستند.
لوبیا سبز همان گونه لوبیای خشک است، که همراه با غلافش مصرف می شود.
خوردن منظم حبوبات دارای اثرات مثبتی بر سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به سرطان، جلوگیری از کبد چرب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت می باشد.
مربا
مربا عنصر محبوب برای صبحانه است. اما همه مرباها ارگانیک نیستند. ممکن است دارای مواد شیمیایی، مواد نگهدارنده و رنگ های مصنوعی باشند. مربای ارگانیک از مواد طبیعی و بدون افزودنی مصنوعی تهیه می شود.
اصول کلی در تولید و فرآوری مواد غذایی ارگانیك با منشا گیاهی
در طول دورۀ تبدیل یا گذار، اصول استاندارد ارگانیک باید در مزارع یا واحدهای زراعی حداقل به مدت زمان 2 سال پیش از کاشت بذر یا در مورد محصولات دائمی) به غیر از مراتع (حداقل به مدت زمان 3سال پیش از اولین برداشت به کار رود. در برخی موارد) مانندکشت نکردن زمین به مدت زمان 2 سال یا بیشتر (سازمان یا نهاد گواهی کنندۀ رسمی میتواند طول دورۀ تبدیل را کاهش یا افزایش دهد)، در هر صورت این دوره باید حداقل مدت زمان 12 ماه یا بیشتر از آن باشد.
در زمینه مزارع کوچک تولید محصولات ارگانیک، که در جوار مزارع غیرارگانیک قرار گرفته اند، باید نوار مرزی مشخصی برای محدودیت دسترسی، یا جلوگیری از تماس با مواد غیر مجاز در تولید محصولات ارگانیک که در مناطق هم جوار به کار میرود، ایجاد شود.
برخی از کارهایی که در تولید محصولات ارگانیک بکار میرود به شرح ذیل میباشد
– از بین بردن علفهای هرز با شعله افکن
– استفاده از دشمنان طبیعی شامل رهاسازی شکارگرها ی آفات
– استفاده از ترکیبات بیودینامیکی حاصل از خاک سنگ، کود حیوانی یا گیاهان
– پوشاندن با علف زنی
– چرانیدن دامها
– کنترل مکانیکی مانند تله گذاری، استفاده از موانع، نور و صوت
غذای ارگانیک، سالم یا طبیعی
امروزه در بازار نام محصولات ارگانیک را می شنویم در حالی که ممکن است ندانیم دقیقاً این اصطلاح به چه معناست و منظور از غذاهای ارگانیک چیست؟ اگرچه این سه اصطلاح اغلب در بازار یا در متون مختلف به جای هم به کار می روند، اما از نظر معنایی کاملاً با هم تفاوت دارند.
اگرچه این سه اصطلاح اغلب در بازار یا در متون مختلف به جای هم به کار می روند، اما از نظر معنایی کاملاً با هم تفاوت دارند. پس بهتر است به تفاوت ظریف میان این سه توجه کنیم و با توجه به ویژگی های هر کدام آنها را در رژیم غذایی مان بگنجانیم.
غذاهای ارگانیک
غذاهای ارگانیک بدون افزودن کودهای شیمیایی مصنوعی، حشره کش و آفتکشها رشد کرده و پرورش داده می شوند و به بازار راه می یابند.
محصولات از حیواناتی تهیه شود که از غذاهای طبیعی تغذیه کرده اند و در تولید غذای این حیوانات نیز از کودهای شیمیایی مصنوعی استفاده نشده باشد و نیز به این حیوانات، هورمون های مختلف و نیز آنتی بیوتیک تزریق نشود؛ لذا محصولات تولید شده از آنها نیز کاملاً ارگانیک خواهد بود.
غذاهای طبیعی
غذاهای طبیعی، به مواد غذایی اطلاق می شود که بدون افزودنی های سنتزشده یا افزودنی های مصنوعی یا به طور کلی بدون افزودنی تولید می شوند.
غذاهای سالم
غذاهای سالم، نیز اصطلاحی عام است که ممکن است به غذاها یا خوراکی های طبیعی، یا ارگانیک یا غذاهای معمولی اطلاق شود که فرآوری کمتری در تهیه آنها صورت گرفته است. نمونه ای از غذاهای سالم، آرد کامل است که از آسیاب کردن دانه های کامل غلات به همراه سبوس آنها به دست می آید.
غذاهای ارگانیک مغذی ترند؟
آنچه مسلم است این است که مزه خوراکی های گیاهی بستگی به ژنتیک گیاه دارد و شاهدی ثابت کننده اینکه این محصول به صورت ارگانیک یا معمولی رشد یافته است وجود ندارد.
هلو یا گوجه ای که در هنگام کال بودن میوه از گیاه چیده شده است، هرگز مزه کامل یک میوه رسیده را نخواهد داشت، نسبت به زمانی که آن را روی درخت یا بوته تا زمان رسیدن میوه و شیرینی آن نگه می دارند.
اگرچه نوع کود به کار رفته در تولید یک محصول در مزه آن اثری نمی گذارد، اما قطعاً بر محیط اثرگذار است.
در تولید خوراکی های ارگانیک از کمپوست برای کمک به غنای خاک برای بازیابی توان آن استفاده می شود.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید