خاصیت بی نظیر اسفناج (spinach) برای سلامتی و پوست و مو
خواص اسفناج و مضرات آن
اسفناج گیاه گلدار یکسالهای است که به خانواده تاجخروسیان ازجمله چغندر، برگ چغندر و کینوا تعلق داشته و گیاه بومی ایران است.
اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم بوده و در دو نوع پائیزه و بهاره کاشته میشود. برگ اسفناج ازنظر طب سنتی کمی سرد و تر است.
ازجمله خواص اسفناج میتوان بهسلامت قلب، مغز، چشم و درمان یبوست، کمخونی، فشارخون بالا و دیابت اشاره کرد.
اسفناج از بروز آسم و پوکی استخوان جلوگیری کرده و برای کاهش وزن بسیار مفید است. اسفناج سرشار از ویتامین B3 است. درمان خوبی برای بیماری پلاگرا است که به علت کمبود ویتامین 3B ایجادشده و نشانههای آن ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و به وجود آمدن لکههای قرمز روی بدن است.
همچنین برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A,B3,C، آهن و پتاسیم هست.
از مهمترین خواص اسفناج میتوان به موارد زیر اشاره کرد
1.کمک به دفع سموم بدن
چون اسفناج غنی از فیبر است و فیبر هم برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.
2.سلامت و تقویت استخوانها
دریافت کم ویتامین K باعث افزایش خطر شکستگی و پوکی استخوان میشود و مصرف این ویتامین برای سلامت و تقویت استخوانها بسیار مفید است و چون اسفناج حاوی ویتامین K است پس برای تقویت استخوانها ضروری است.
3.از بین بردن رادیکال آزاد
یکی از دلایل پیری زودرس پوست، مشکلات قلبی و دیابت وجود واکنشهای رادیکال آزادی در بدن است. تنها موادی که میتوانند این واکنشها را کنترل کنند آنتیاکسیدانها هستند.
4.افزایش قوه بینایی
اسفناج موجب تقویت چشم و افزایش قوه بینایی بخصوص برای نوجوانان میشود، اسفناج چون حاوی مقادیر فراوان آنتیاکسیدانهای لوتئین و زاکسنتین است، از بروز بیماریهای چشمی مانند آبمروارید و دژنراسیون ماکولار مرتبط با سن جلوگیری میکند.
5. ضد سرطان
فلاوونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلولهای سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلای افراد به سرطان پروستات میشود.
6.کنترل فشارخون
ویتامین C و پتاسیم موجود در اسفناج نیز نقش مهمی در کاهش فشار خون بالا ایفا میکند. اسفناج منبع غنی پتاسیم است و مانع بروز سنگ کلیه شده و ضربان قلب را کنترل میکند.
7.محافظت در برابر ابتلا به بیماریهای قلبی
اسفناج در درمان بیماریهای عروقی ازجمله تصلب شرایین و فشارخون نیز مؤثر است. سطح کلسترول خون را پایین آورده، گردش خون در بدن را بهبود میبخشند و رگها را قوی و سالم نگه میدارند.
8.کاهش احتمال آلزایمر
اسفناج غنی از ویتامین K است. این ویتامین سلامت مغز را تضمین و از بروز بیماریهایی مانند آلزایمر و کندی ذهن در سنین کهنسالی جلوگیری میکند.
9.تقویت سیستم ایمنی
ویتامین A موجود در اسفناج برای سلولهای سفید خون حیاتی بوده و با تقویت سیستمهای ورودی بدن مانند غشاهای مخاطی، دستگاه تنفسی، ادراری و روده از بروز انواع عفونت جلوگیری میکند.
10.سلامت سیستم گوارشی
اسفناج به دلیل داشتن مقادیر زیادی فیبر و آب از بروز یبوست جلوگیری میکند.
11. کنترل دیابت
اسفناج بهواسطه داشتن فیبر، سرعت جذب قند در روده را کاهش داده و خاصیت ضد دیابتی دارد.
12.کاهش کلسترول خون
فیبر موجود در اسفناج موجب میشود کلسترول خون پایین بیاید و جذب گلوکز کاهش پیدا کند. این فاکتورها به همراه هم خطر حملهی قلبی یا سکته را تا میزان قابلتوجهی از بین میبرند.
13.کمخونی
یکی از مهمترین خواص اسفناج درمان کمخونی است. مصرف منظم اسفناج به دلیل محتوای فراوان آهن موجود در آن از بروز بیماری کمخونی پیشگیری کرده و برای دوران قاعدگی و پریود زنان و رشد کودکان و نوجوانان بسیار مفید است.
همچنین از خواص اسفناج میتوان به این موارد هم اشاره داشت
- ضد انعقاد خون
- کنترل تیروئید
- ضد انگل
- پیشگیری از آسم
- سمزدایی بدن
- سلامت کبد و درمان کبد چرب
- درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا
- درمان افسردگی
- درمان بی خوابی
- جوانسازی پوست صورت
- جلوگیری از پیری زودرس
- جلوگیری از ریزش مو
- و…
ارزش غذایی اسفناج
ارزش غذایی اسفناج بسیار بالاست و آگاهی از آن باعث گنجاندن بیشتر این سبزی در رژیم غذایی شود. مصرف این نوع مواد غذایی به علت مغذی بودن یک ضرورت بسیار مهم است اما بهترین زمان برای مصرف آنها میان وعده هست چراکه سبک، زودهضم و مغذی است.
خواص اسفناج خام
-
کالری
اسفناج از مواد غذایی کمکالری است و بیشتر کالری موجود در این سبزی از پروتئین و کربوهیدراتهای آن نشأت گرفته است.
-
پروتئین
در هر 100 گرم اسفناج خام حدود 3 گرم پروتئین گیاهی وجود دارد که میتواند یکی از منابع خوب تأمین پروتئین برای گیاهخواران نیز باشد.
-
کلسیم
اسفناج دارای کلسیم فراوانی است که برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید است.
-
آهن
آهن موجود در اسفناج میتواند بر میزان انرژی بدن تأثیرگذار باشد.
-
منیزیم
منیزیم برای متابولیسم انرژی، حفظ عملکرد عضلانی و عصبی، ریتم قلب منظم، سیستم ایمنی سالم و حفظ فشارخون ضروری است .
-
ویتامین A
اسفناج سرشار از کارتنوئیدها است که بدن میتواند آن را به ویتامین A تبدیل کند. 100 گرم اسفناج خام 53 درصد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند.
-
ویتامین K
این ویتامین برای لخته شدن خون ضروری است، یک برگ اسفناج حاوی بیش از نیمی از نیاز روزانه بدن هست.
-
فیبر:
اسفناج حاوی فیبر نامحلول است که بهخصوص برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید بوده و خطر ابتلا به یبوست را کاهش میدهد.
-
قند
قند موجود در اسفناج اغلب به شکل قندهای گلوکز، فروکتوز و ساکارز هست و حدود 0.4 گرم از 100 گرم اسفناج خام را تشکیل داده است.
-
کربوهیدرات
بیشتر کربوهیدراتهای موجود در اسفناج بهصورت فیبر هست که از مواد مغذی فوقالعاده سالم محسوب میشود. مقدار کمی از آن نیز به شکل قندهای گلوکز و فروکتوز در این سبزی ذخیرهشده است.
پتاسیم
فسفر
تیامین
فولات
مضرات اسفناج
-
تأخیر در جذب مواد معدنی در بدن
اسفناج سرشار از مواد مغذی است و به همین دلیل برای سلامت ما خوب است. بااینوجود، مصرف بیشازحد آن در توانایی جذب برخی از مواد مغذی ازجمله کلسیم، منیزیم، زینک و غیره تداخل ایجاد میکند. اگزالات موجود در اسفناج این عارضۀ جانبی را به همراه دارد.
-
اختلالات شکمی
اسفناج به منبعی سرشار از فیبرهای رژیمی معروف است. بااینوجود، مصرف بیشازحد فیبر خوراکی ممکن است تأثیراتی ناخوشایند بر سلامت گوارش مانند اختلالات شکمی از قبیل ورم، اسپاسم معده، گاز روده، یبوست و شکمدرد وجود دارد. به همین دلیل، همیشه توصیه میشود اسفناج را بهاندازهای متعادل مصرف کنید.
-
مصرف زیاد اسفناج و احتمال بروز اسهال
خوردن اسفناج بهقدر کافی برای سیستم گوارش ما خوب است. از طرف دیگر، زیادهروی در خوردن اسفناج هم سیستم گوارش ما را مختل میکند و منجر به اختلالات شکمی از قبیل یبوست، دلدرد، اسپاسم معده، ورم معده، گاز روده و غیره میشود.
-
بروز کمخونی
اگرچه اسفناج منبعی سرشار از آهن است اما منبعی غنی از فیبرهای غذایی هم به شمار میرود و فیبرهای غذایی بیشازحد در سیستم گوارشی ما توانایی بدن برای جذب آهن و سایر مواد معدنی را پایین آورده و منجر به کمخونی میشود.
-
ایجاد سنگ کلیه
- مصرف زیاد اسفناج برای کلیهها مضر است و احتمال بروز سنگ کلیه را به همراه دارد. اسفناج سرشار از پورین است. پورین نوعی ترکیب شیمیایی است که قابلیت تبدیلشدن به اوریکاسید را دارد. اوریکاسید میزان کلسیم موجود در کلیهها را افزایش میدهد و منجر به سنگ کلیه میشود.
-
تشدید نقرس
مصرف زیاد اسفناج برای افرادی که مستعد آرتریت نقرسی هستند بسیار مضر است. اسفناج سرشار از پورین است. پورین سطح اوریکاسید بدن را افزایش میدهد و بهاینترتیب اوضاع نقرس را وخیمتر میکند. دردمفاصل، تورم و التهاب از دیگر معضلات مرتبط با تشدید نقرس است.
-
بروز حساسیت و آلرژی
اسفناج دارای مقادیری هیستامین و ایمونوگلوبین E است. این ترکیبات در برخی افراد موجب بروز واکنشهای آلرژیک میشوند.
-
تداخل با داروهای ضد انعقاد خون
اسفناج منبعی سرشار از ویتامین K است. این ویژگی اسفناج ممکن است برای افرادی که داروهای ضد انعقاد خون از قبیل وارفارین مصرف میکنند عارضهای به همراه داشته باشد.
خاصیت درمانی اسفناج
اسفناج دارای مقادیر زیادی لوتئین و گزانتین است، این دو ماده از خانواده کاروتنوئید ها هستند که نقش اساسی به نام انتی اکسیدانی در بدن دارند و از بروز واکنشهای شدید اکسیداتیو توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند. کاروتنوئید ها در برگهای سبز کاهو، اسفناج و کلم وجود دارد و موجب کاهش احتمال بروز سرطانهای دهان، معده و مری میشود.
ارزش غذایی اسفناج
اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات در خود فیبر دارد، از یک پیمانه اسفناج، ۲۰ درصد آن مربوط به فیبرهای غذایی است که موجب کاهش احتمال بروز یبوست میشود هضم غذا در روده را تسهیل میکند. فیبر موجود همچنین موجب کاهش اشتها و افزایش حس سیری به واسطه کاهش سرعت جذب قند در بدن هستند. بتاکاروتن، ویتامین ای و ث، روی و سلنیوم از دیگر مواد مغذی هستند که همگی دارای خاصیت انتی اکسیدانی قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگ و فشار خون بالا است.
در هر ۱۰۰ گرم از اسفناج، ۲۳ واحد کالری، ۹۱٫۴ درصد آب، ۳٫۶ درصد کربوهیدرات و ۲٫۹ درصد پروتئین وجود دارد. مواد مغذی موجود در اسفناج را میتوان به صورت زیر دستهبندی کرد:
کربوهیدرات اسفناج
اکثر کربوهیدراتهای موجود در اسفناج به صورت فیبر هستند. اسفناج دارای ۰٫۴ درصد قند که بیشتر گلوکز و فروکتوز هستند، دارد. فیبر موجود در اسفناج به صورت نامحلول است که خواص زیاد سلامتی برای رودهها برای جلوگیری از بروز یبوست دارد.
اسفناج منبع مناسبی برای ویتامینها و مواد معدنی است که به صورت زیر میتوان طبقهبندی کرد:
ویتامین A: اسفناج دارای کاروتنوئیدهای زیادی است که میتوانند در بدن تبدیل به ویتامین A شوند.
ویتامین C: این ویتامین دارای خواص سلامتی فراوانی به مانند خاصیت آنتی اکسیدانی و بهبود دهنده سلامت عمومی سیستم ایمنی دارد.
ویتامین K۱: این ویتامین برای لخته شدن خون لازم و ضروری است و یک برگ از اسفناج نیمی بیش از نیاز روزانه شما را تأمین میکند.
اسید فولیک: ویتامین B۹ یا فولات برای سلامتی و عملکرد طبیعی سلولهای بدن و رشد آنها لازم و به عنوان مکملی مهم برای زنان باردار توصیه شده است.
آهن: اسفناج مقادیر مناسبی آهن دارد و موجب بهبود عملکرد سلولهای قرمز در دریافت و اکسیژنرسانی میشود.
کلسیم: سلامت استخوان، سیستم عصبی و قلب شما به میزان زیادی محتاج کلسیم است.
اسفناج دارای ترکیبات خاص گیاهی است که عبارتند از
لوتئین: بهبود دهنده بینایی چشم است.
کائمفرول: انتی اکسیدانی مخصوص کاهش دهنده احتمال بروز سرطان و بیماری مزمن
نیترات: مقادیر زیاد نیترات موجب بهبود سلامت قلب میشود.
کوئرستین: این انتی اکسیدان عفونت و التهاب در بدن و اندامهای داخلی را کاهش میدهند و اسفناج یکی از مهمترین منابع دریافت کوئرستین است.
زاکسانتین: انتی اکسیدانی قوی برای افزایش سلامتی بینایی و محافظت از چشم در برابر حملات رادیکال آزاد.
خاصیتهای درمانی اسفناج
1. اسفناج برای سلامت قلب:
اسفناج فواید دلگرم کنندهای برای سلامت قلبی دارد که به طور مستقیم طول عمر را افزایش میدهد. نشان داده شده است که اسفناج اسیدهای چرب امگا سه است که برای سلامت قلبی عالی هستند. علاوه بر این، مقدار اسید فولیک زیاد اسفناج موجب کاهش سطح هموسیستئین میشود که به طور مستقیم خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد.
2. اسفناج برای پیش گیری از آکنه
خاصیت قلیایی اسفناج، از جمله مقدار غنی کلروفیل آن در مبارزه با باکتریها مؤثر هستند که باعث آکنه میشوند. اسفناج همچنین غنی از ویتامین A است که برای کمک به پوست به هر نوع روشی، از جمله جلوگیری از سلولهای مرده پوست که باعث مسدود کردن منافذ میشود و کاهش میزان چربی پوست ما و کمک به سلامت کلی به طور کلی، نشان داده شده است.
3. اسفناج برای رفع سوزش سردل
اسفناج برای کمک به پیش گیری از برگشت اسید معده معروف است. داشتتن سوزش سر دل بیش از دو بار در هفته نشان دهنده بیماری رفلکس اسیدی معده است و البته اسفناج میتواند به شما در این مورد کمک کند. متخصصان در این بیماری توصیه میکنند که اسفناج را خام بخورید، یا به سبکی پخته شده بدون افزودنیهای چربی بالا بخورید.
4. اسفناج برای درمان یبوست
اسفناج فیبر بالایی دارد، برای کمک به نظم روده مفید است. اگر از یبوست رنج میبرید، اسفناج میتواند راه حلتان باشد. اسفناج خام، بهترین مواد آلی را برای تمیز کردن، بازسازی و احیا بخش روده را دارد.، آب اسفناج خام – ۱۰۰ میلی لیتر، و مخلوط کردنش با مقدار مشابه آب و مصرف دو بار در روز، شایعترین موارد یبوست را ظرف چند روز درمان خواهد کرد.
5 . اسفناج برای رشدمو
یکی از فواید شگفت انگیز اسفناج این است که به رشد مو کمک میکند. پروتئین بالا، ویتامین A و مقدار ویتامین C موجود در اسفناج به بدن اجازه میدهد تا به درستی چربی پوست سر را تنظیم کند و کمک به جلوگیری از ریزش مو میکند. این عوامل همچنین به مو کمک میکنند تا سریعتر رشد کنند.
6. تنظیم خواب و کمک به درمان بی خوابی
به خاطر تعداد بالای ویتامین آن، اسفناج برای این مورد هم مفید است. البته اسفناج نیز دارای ویتامین B۶ و منیزیم است. B۶ به ما کمک میکند سروتونین را تولید کنیم، هورمونی که ما را آرام میکند و به تنظیم خواب و چرخههای بیدار کمک میکند.
7. کاهش وزن
تقریباً هر فنجان از اسفناج ۷ کالری دارد، پس اسفناج یک روش عالی برای کاهش وزن است.
8 . خواص ضد سرطانی اسفناج
اسفناج خواص آنتی اکسیدانی ضد سرطان و ضد التهاب دارد. یک کوه تحقیق وجود دارد که نشان میدهد اسفناج چگونه به مقابله با سرطان کمک میکند. اسفناج نسبت به حفاظت از DNA عمل میکند.
فولات بالای موجود در اسفناج از طرح ژنتیکی ما در برابر تغییر در طول تقسیم سلول محافظت میکند، خطری که میتواند منجر به سرطان و ظهور زودرس پیری به شیوههای دیگر شود.
9. سلامت استخوانها
غنی از ویتامین K است، اسفناج استخوانها را از خطرات عمومی محافظت میکند. اسفناج مشهور است که به استخوانها کمک میکند مواد معدنی را جذب کنند؛ به این فرآیند کانی سازی استخوان گفته میشود.
این کار هم چنین به تأخیر یا جلوگیری از ظهور پوکی استخوان کمک میکند.
10. اسفناج برای جلوگیری از کم خونی
اسفناج غنی از آهن و یک روش گیاهی عالی برای جلوگیری از کمبود آهن است. کم خونی عموماً توسط گیاه خواران و یا افرادی که رژیم غذایی کمتری را میخورند، تجربه میشود. اسفناج یک پشتیبان اصلی در هر رژیم غذایی است که شامل کاهش گوشت میشود.
11. سلامتی چشم
غنی از کاروتنوئید های فراوان، اسفناج نسبت به سلامت چشم عالی است، اسفناج در برابر آب مروارید و انحطاط ماکولا محافظت میکند.
12. پیش گیری از اثرات پیری
اسفناج شامل عواملی است که از علائم سالخوردگی توسط میزان بالای آنتی اکسیدانها جلوگیری میکند و همچنین از ایجاد رادیکالهای آزاد ناشی از سرطان جلوگیری میکنند.
13. استحکام ماهیچهای
اسفناج یک روش کلاسیک برای افزایش قدرت بدون ریسک افزایش وزن است، طبق نظر متخصصان در سرتاسر دنیا، اسفناج واقعاً به ساختن ماهیچه قوی و لخم کمک میکند.
14. مفید برای فشار خون بالا
اگر از فشار خون رنج میبرید، در خوردن اسفناج دچار تردید نشوید، فشار خون بالا در واقع نشان داده شده است که با افزایش مصرف اسفناج پایین میآید. به خاطر مقدار زیاد پتاسیم، اسید فولیک، و منیزیم، اسفناج میتواند معجزهای را برای فشار خون انجام دهد.
15. جلوگیری از زخم معده
با محافظت از غشا مخاطی معده، اسفناج به جلوگیری از زخم معده کمک میکند. زخم معده مشکلی رایج است که به دلیل رژیم غذایی ضعیف، سیگار کشیدن و یا ترکیبی از این دو ایجاد میشود. با خوردن اسفناج بیشتر، شما قادر به آرام کردن و دور کردن غذاهایی در رژیم غذایی خود میشوید، که باعث اسیدی شدن معده شما شده اند.
16. اسفناج برای مدیریت دیابت
آلفا لیپوئیک موجود در اسفناج به کاهش سطح گلوکز خون کمک میکند. علاوه بر این، مقدار فیبر بالا در اسفناج، بدن را منظم نگه میدارد و به حفظ سطح قندخون کمک میکند.
17. پیش گیری از آسم
بتاکاروتن موجود در اسفناج نشان داده شده است که به کاهش خطرات حملههای آسم کمک میکند. این یک معامله بزرگ برای مبتلایان به آسم است، زیرا هیچ چیز به اندازه یک لحظه قادر به نفس کشیدن نیست. مقادیر بالای ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E و منیزیم همگی در خواص ضد آسم آن سهیم هستند.
18. جلوگیری از سرطان پروستات
اسفناج به جلوگیری از سرطان پروستات کمک میکند و مانع گسترش سرطان میشود، حدود یک در ۳۹ مرد از سرطان پروستات جان خود را از دست خواهند داد و یک نفر در هفت نفر در طول زندگی خود تشخیص سرطان پروستات را دریافت خواهد کرد.
19. پوست سالم و زیبا
میزان بالای ویتامین A به مرطوب ماندن پوست کمک میکند. علاوه بر این، مقدار بالای ویتامین C در اسفناج به حفظ مناسب محتوای چربی پوست ما کمک میکند. ویتامین A اسفناج به تولید چربی کمک میکند و این باعث میشود که موهای براق و زیبا داشته باشیم.
20 . اسفناج برای سلامت نوزاد
اسفناج منبع خوبی از پروتئینهای مفید برای نوزادان است. اسفناج به عنوان غذای کودک بسیار محبوب است چون بسیار نرم و برای هضم خوب است. مقدار کلسیم بالای موجود در اسفناج همچنین به رشد استخوان و کانی سازی آن کمک میکند.
21 . سلامت خون
اسفناج برای کمک به سلامت سلول قرمز خون مفید است. یک فنجان اسفناج پخته، ۶.۴ میلی گرم آهن دارد. این کار به کم خونی کمک میکند. همچنین نشان داده شده است که اسفناج به بهبود گردش خون کمک میکند که جریان اکسیژن را به سلولها در سراسر بدن افزایش میدهد.
22 . کم کالری و مفید
اسفناج بسیار کم کالری است که برای سلامت کلی بدن بسیار مناسب است پس برای افرادی که به هر دلیل ملزم به داشتن برنامهی غذایی کم کالری هستند بسیار مفید خواهد بود.
23. محافظت از پوست دربرابر اشعهها
نشان داده شده است که اسفناج نیز به حفاظت از پوست در برابر اشعههای مضر فرابنفش کمک میکند. آنتی اکسیدان های موجود در اسفناج مثل لوتین و کورستین هر دو برای حفاظت از پوست از برابر آفتاب و نیز خارش پوست، اگزما، پوستی خشک و دیگر بیماریهای پوستی کار میکنند. اسفناج همچنین دارای کاروتنوئید ها و پلی فنول ها بالایی است که به منظور کاهش اریتم در پوست بعد از آسیب آفتاب شبیه سازی شده، نشان داده شده است.
24 . مفید برای هضم
با تخلیه سموم، اسفناج به هضم کمک میکند. سبزیجات سبز، به خصوص اسفناج که به هضم غذا کمک میکند و ستون هر گونه تصفیه یا دفع مسمومیت است.
25 . تسکین آرتروز
خاصیت قلیایی اسفناج به ورم مفاصل کمک میکند. این واقعیت که اسفناج سرشار از ویتامین K است، این تمایز را به آن میدهد، چون ویتامین K۲ اسفناج به درمان و جلوگیری از مشکلات سلامتی کمک میکند. توصیه میشود که حداقل اسفناج را کمی بپزید اگر اگزالات برای شما یک نگرانی است.
26 . سلامت لثه و مینای دندان
مقدار بالای ویتامین C اسفناج، به سلامتی دهان کمک میکند، مانند لثه هایی که مستعد خونریزی در هنگام مسواک زدن هستند. محتوای اسید فولیک بالای اسفناج برای سلامت لثه بسیار عالی است و گفته میشود که به پیش گیری از ورم لثه کمک میکند کلسیم موجود در اسفناج نیز برای مینای دندان بسیار مفید است.
27 . ضد سرطان تخمدان
گفته میشود که به پیش گیری از خطرات سرطان تخمدان کمک میکند. کامپرلو که به مقدار زیادی در اسفناج یافت میشود، به کاهش خطر ابتلاء به سرطان تخمدان تا میزان ۴۰ % مربوط میشود.
28 . اسفناج برای سرطان سینه
بیشتر مردم کسی را در زندگی خود میشناسند که سرطان پستان دارد. این کار باید با استفاده از کاروتنوئید های قوی موجود در اسفناج انجام شود که بخشی از آن چیزی است که آن را سبز روشن میسازد. نشان داده شده است که کاروتنوئید ها ریسک ابتلاء به سرطان پستان را کاهش میدهند.
29 . فیبر رژیمی
اسفناج کالری بسیار پایینی دارد که فیبر را جذب میکند. این، سیستم گوارشی شما را سالم نگه میدارد، که همه چیز برای سلامتی ماست. داشتن معده سالم و یک تعادل مناسب باکتریایی، برای متعادل ماندن در مسیر شما برای سلامت بهتر ضروری است. فیبر موجود در اسفناج مثل همه فیبرها، سطح کلسترول را کاهش میدهد و به کنترل سطح قند خون و کنترل و کاهش وزن کمک میکند.
خاصیت بی نظیر اسفناج برای سلامتی و پوست و مو
طبع اسفناج سرد و تر است. اسفناج را به صورت اسفناج خام در انواع سالاد و اسفناج پخته در انواع سوپ و آش و پلو استفاده می کنند.
اسفناج بیش از دوازده نوع مختلف آنتی اکسیدان فلاونوئید و کاروتنوئید هایی مانند بتا کاروتن، لووتیان و زاکسنتین دارد، اسفناج همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی از جمله ویتامین C، ویتامین A و منگنز، روی، آهن، کلسیم و سلنیوم و کلروفیل و کلروپلاست می باشد.
اسفناج حاوی مقادیر بالای کلسیم و پروتئین است که به عنوان جایگزین لبنیات و انواع گوشت در رژیم گیاهخواری و وگان استفاده می شود.
مزایای اسفناج برای سلامتی
- پیشگیری از سرطان
- درمان بیماری قلبی
- درمان دیابت
- لاغری و کاهش وزن
- پوست و مو
فواید و خواص اسفناج برای پوست و مو
1. درمان آکنه و جوش صورت
نوشیدن آب اسفناج و استفاده موضعی از آن برای پاک سازی صورت و درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.
آب اسفناج را با کمی آب ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.
2. ضد آفتاب طبیعی
اسفناج غنی از ویتامین های B بوده که به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست را در برابر اشعه های مضر UV محافظت کرده و از سرطان پوست و آفتاب سوختگی پیشگیری می کند.
3. جوان سازی پوست صورت
اسفناج غنی از آنتی اکسیدان هایی است که باعث تخریب رادیکال های آزاد در بدن شده و از پیری زودرس جلوگیری کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
4. روشن و درخشان شدن رنگ پوست
اسفناج غنی از ویتامین K و فولات است که لک های پوستی را از بین می برد و باعث روشن تر شدن و درخشان تر شدن رنگ پوست می شود.
5. تقویت و افزایش رشد مو
اسفناج غنی از ویتامین های B، C و E، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و اسیدهای چرب امگا 3 است که برای تقویت و افزایش رشد مو ضروری هستند.
6. جلوگیری از ریزش مو
مقادیر بالای آهن و فولات موجود در اسفناج اکسیژن و خون بیشتری را به فولیکول های مو منتقل کرده و از ریزش مو جلوگیری می کند.
7. لاغری و کاهش وزن
پروتئین موجود در اسفناج متابولیسم بدن را افزایش می دهد، هچنین تحقیقات نشان داده که مقادیر بالای فیبر و تیلاکویید موجود در اسفناج باعث کاهش اشتها و کاهش پرخوری در افراد شده و به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.
8. جنین و زنان باردار
مقادیر بالای فولات موجود در اسفناج برای رشد مناسب سیستم عصبی جنین مفید است. همچنین مقادیر بالای ویتامین A موجود در اسفناج برای تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار و رشد ریه در جنین مورد نیاز است.
آهن موجود در اسفناج برای درمان کم خونی و علائم آن در زنان باردار مفید است. اسفناج حاوی مقادیر بالایی فیبر است که باعث بهبود حرکات روده شده و یبوست و بواسیر یا هموروئید در زنان باردار را درمان می کند.
اسفناج حاوی گلیکولپیدی است که به عنوان یک ضد التهاب طبیعی عمل می کند و درد بدن و درد های حاملگی را کاهش می دهد. مصرف اسفناج به دلیل وجود پتاسیم باعث کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری و پیشگیری از پره اکلامپسی در زنان باردار می شود.
فیتو استروژن های موجود در اسفناج باعث تقویت پستان و افزایش شیر مادر در دوران شیردهی می شود.
9. نوزادان و کودکان
اسفناج یکی از بهترین منابع مواد معدنی ضروری برای رشد و تکامل نوزادان و کودکان است، کلسیم و منیزیم موجود در اسفناج هر دو برای رشد استخوان ها ضروری هستند و آهن و پتاسیم موجود در اسفناج برای رشد مغز مفید است.
اسفناج حاوی مقادیر بالایی فیبر است که مشکلات گوارشی و یبوست را در نوزادان و کودکان درمان می کند. کرم روده یکی از مسائل بهداشتی است که اغلب کودکان به آن دچار می شوند، اسفناج دارای خواص آنتی هولمتیک است و برای درمان کرم روده مفید می باشد.
10. دیابت و قند خون
اسفناج حاوی مقادیر بالایی استروئیدهای محافظتی به نام فیتوکدستروئید ها می باشد که متابولیسم گلوکز را افزایش می دهند و به کاهش قند خون بالا در افراد دیابتی کمک می کنند.
مقادیر قابل توجه اسید آلفا لیپوئیک و فیبر موجود در اسفناج حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و برای درمان دیابت مفید می باشد.
11. کبد و کبد چرب
اسفناج حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات، آب و آنتی اکسیدان هایی است که برای سلامت کبد مفید هستند، تحقیقات نشان داده که سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج برای سم زدایی از کبد و درمان کبد چرب مفید هستند.
12. فشار خون
اسفناج حاوی مقدار زیادی پتاسیم و منیزیم است که باعث کاهش فشار خون بالا می شود، همچنین مقادیر بالای فولات موجود در اسفناج با گشاد کردن رگ های خونی باعث بهبود جریان خون و کاهش فشار خون بالا می شود.
13. معده، زخم معده و دستگاه گوارش
اسفناج خاوی مقادیر بالایی فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان معده درد و زخم معده و بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
14. یبوست
مواد مغذی موجود در اسفناج برای درمان سندرم روده تحریک پذیر مفید هستند و مقادیر بالای فیبر موجود در اسفناج به حرکات منظم روده کمک کرده و یبوست را درمان می کند.
15. سرطان
سبزیجات برگ سبز از جمله اسفناج حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند نئوکسانتین و ویولاکسانتین و کاروتنوئید هستند که از انواع سرطان و تومور پیشگیری می کنند.
همچنین کلروپلاست و کلروفیل موجود در اسفناج باعث کاهش آسیب رادیکال های آزاد در بدن شده و برای درمان سرطان مفید هستند.
16. قلب و بیماران قلبی
اسید نیتریک موجود در اسفناج گردش خون را بهبود بخشیده و با کاهش فشار خون بالا به درمان بیماران قلبی کمک می کند. همچنین اسفناج از بیماری های آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته ی قلبی پیشگیری می کند.
17. سرماخوردگی
اسفناج حاوی مقادیر بالایی ویتامین A و ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان بیماری های باکتریایی و ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلونزا مفید هستند.
18. چشم
اسفناج حاوی مقادیر بالای ویتامین A می باشد که برای حفظ سلامتی شبکیه، ماکولا و قرنیه چشم مفید هستند.
کاروتنوئید های لوتئین و زاکسنتین موجود در اسفناج از بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولار پیشگیری می کند.
19. پوکی استخوان
اسفناج غنی از ویتامین K است که برای سلامت استخوان ها حیاتی بوده و مقادیر بالای کلسیم موجود در آن از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
20. استرس، اضطراب و افسردگی
مقادیر بالای روی و منیزیم موجود در اسفناج استرس و اضطراب را کاهش داده و برای درمان افسردگی مفید هستند، همچنین مصرف اسفناج برای درمان بی خوابی مفید می باشد.
21. کم خونی
اسفناج حاوی مقادیر بالایی فولات و آهن است که می تواند از کم خونی و آنمی جلوگیری کند، علاوه بر این آهن موجود در اسفناج باعث افزایش اکسیژن بدن شده و خستگی را درمان می کند.
خواص آب اسفناج
- آب اسفناج حاوی مقادیر بالایی فولات و آهن است که به تشکیل گلبول قرمز در بدن کمک کرده و برای درمان کم خونی مفید می باشد
- آب اسفناج بسیار قلیایی است و می تواند برای درمان روماتیسم مفید باشد
- آب اسفناج مقادیر بالایی ویتامین C دارد که از بیماری های لثه پیشگیری کرده و برای سلامت دهان و دندان مفید می باشد
- آب اسفناج حاوی فلاونوئیدها، کلسیم و کلروفیل است که به جلوگیری و درمان انواع مختلف سرطان کمک می کند
- آب اسفناج غنی از ویتامین A بوده و برای بهبود بینایی و درمان مشکلات بینایی مانند آب مروارید و شب کوری مفید است
- ویتامین K موجود در آب اسفناج برای تقویت استخوان ها و پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید می باشد
- آب اسفناج حاوی ویتامین های B است که برای تقویت و رشد مو و درمان ریزش مو مفید است
- آب اسفناج برای درمان آکنه و جوش صورت مفید است و به رفع لک های پوستی و درخشان تر شدن پوست صورت کمک می کند.
عوارض و مضرات اسفناج
- اسفناج حاوی مقادیر بالایی اگزالات است که خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد.
- زیاده روی در مصرف اسفناج به دلیل وجود اسکالیک اسید نفاخ است و باعث اختلال در هضم و تشدید علائم سندروم روده تحریک پذیر می شود.
- زیاده روی در مصرف اسفناج به دلیل وجود اگزالات باعث تشدید علائم بیماری های فیبروزیس کیستیک، فیبرومیالژیا، بیماری تیروئید، آرتروز و آسم می شود.
- مقادیر بالای ویتامین K موجود در اسفناج ممکن است با داروی وارفارین تداخل ایجاد کند.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید