رنگین کمان غذاهای و سوپ های تایلندی (Thai)
رنگین کمان غذاهای تایلندی
تایلند یکی از دیدنی ترین کشورهای جهان است که غذاهای آن از شهرت ویژه ای برخوردار است. رنگ غذاهای تایلندی بسیار جذاب است و طعم آنها بسیار متنوع است که البته ممکن است برخی (نه همه) از آنها با ذائقه ایرانی همخوانی نداشته باشد. اما شاید امتحان کردن آنها خالی از لطف نباشد.
از ویژگی های بارز در غذاهای تایلندی، استفاده از مواد تازه است، در رستوران ها و غذاهای کنار خیابان غذا در جلو مشتری از مواد تازه تهیه می شود که حتی دیدن نحوه تهیه غذا جذابیت های خودش را برای توریست ها دارد. داشتن عطر و بوی خاص هم، از دیگر نکاتی است که آشپزان تایلندی برایشان حائز اهمیت می باشد.
استفاده از ادویه جات در غذاهای تایلندی بسیار مرسوم است و تقریبا غذایی بدون ادویه در تایلند پیدا نمی کنید. فلفل یک پای ثابت این ادویه جات است اما به این معنی نیست که تمامی غذاهای تایلندی ها تند باشد و همواره تعادلی از تندی، شیرینی و شوری و ترشی در غذاهای مختلف وجود دارد.
انواع برنج، نودل ( نودل از چین وارد تایلند شده است)، سوپ و غذاهای دریایی (ماهی، میگو، خرچنگ، هشت پا) و کباب جزء غذاهای محبوب تایلندی هستند.
به اندام لاغر تایلندی ها نگاه نکنید. آنها به دسر هم علاقه دارند و جالب است بدانید که در بسیاری از دسرهایشان هم از برنج استفاده می کنند.
سوپهای تایلندی
سوپ بخش مهمی از غذاهای تایلندی به حساب میآید. شاید از نظر ما سوپ یک پیش غذاست ولی در تایلند غذای اصلی است.
۱. کائو سوی (Khao Soi)
این غذای پرطرفدار شمال تایلند، سوپی از شیر نارگیل است که با نودلهای گندم و گوشت و رشته فرنگیهای سرخ شده سرو میشود. کائو سوی غذایی با رایحهای تند است که ادویههایی از جمله رازیانه، دارچین و هل دارد. کائو سوی در منطقه چیانگمای تایلند بسیار فراوان است ولی در سایر نقاط تایلند کمتر پیدا خواهد شد.
۲. کائو تام (Khao Tom)
کائو تام سوپ برنج حاوی خرده برنج، زنجبیل ریز، کرفس چینی، گوشت، مرغ و یا میگو است. این سوپ سبک به راحتی هضم میشود و مناسب وعده صبحانه یا شام است.
۳. سوپ نودل (Guay Teow)
سوپ نودل یکی از غذاهای محبوب خیابانی تایلندی است که ریشه آن به کشور چین بر میگردد. این سوپ از مرغ یا گوشت قرمز، رشته فرنگی و نودل برنج درست میشود که انتخاب نوع آن به سلیقه شما بستگی دارد. چاشنی سوپ نودل، پودر فلفل دلمهای، شکر، آب لیمو ترش و سس ماهی است. در کنار آن سبزیجات هم سرو میشود.
۴. تام یوم گوونگ (Tom Yum Goong)
سوپ میگو تند (تام یوم گوونگ) ترکیبی تایلندی از لیمو ترش، فلفل قرمز، کفیر و سس ماهی است که میگو و قارچ و شیر غلیظ نارگیل هم به آن اضافه میشود.
۵. کائنگ لیانگ (Kaeng liang)
سوپ سبزیجات تایلندی یا کائنگ لیانگ با آب مرغ، ذرت، کدو تنبل، قارچ و سایر سبزیجات درست میشود که بسته به منطقه تایلند، گاهی به آن سس ماهی یا سس سویا هم اضافه میکنند. این سوپ یکی از سالمترین غذاهای تایلندی است.
غذاهای اصلی تایلندی
در تایلند تفاوت نوع غذایی در وعدههای صبحانه، نهار و شام وجود ندارد و همه غذاها ممکن است در هر وعدهای خورده شود ولی بعضی از غذاها را میتوان جزو دسته غذاهای اصلی دانست.
۶. سوسیس تایلندی
دو نوع معروف سوسیس در تایلند وجود دارد. ایسان (Isan) که با گوشت قرمز و برنج تخمیر شده تهیه میشود و سوسیس تایلند شمالی که با سبزیجات و ادویهجات تایلندی مثل علف لیمو، کفیر و سیلاننترو (cilantro) به آن طعم میدهند. ایسان مخلوطی از گوشت و برنج است که درون کیسه پر میکنند و پس از چند روز که تخمیر شد، مورد استفاده قرار میگیرد. طعم ترش گوشت خوک تخمیر شده شاید برای خیلیها خوشایند نباشد ولی این موقعیت را از دست ندهید و در سفر به تایلند حتما سوسیس تایلندی را امتحان کنید چون طعم دهندههای مختلفی هستند که ناخوشایندی طعم آنها را از بین میبرد.
۷. روتی (Roti)
این پنکیکهای باریک و چند لایه به احتمال زیاد از هند سرچشمه گرفتهاند اما در جنوب تایلند، مالزی و سنگاپور به غذای اصلی تبدیل شدند. روتی را میتوان با کاری و همراه با گوشت و برنج سرو کرد یا آن را با میوه و شیرههای مختلف به عنوان دسر خورد. روتی که با شیر شیرین غلیظ پوشانده شده، یک میان وعده عالی خیابانی در تایلند بهشمار میرود.
۸. برنج شفته تایلندی
برنج شفته دانههای درشت و پخته شده برنج است که حالت چسبندگی دارند. این برنج در یک دیگ پخته شده و بهصورت توپکهایی سرو میشوند که برای خوردن آنها لازم است از دست استفاده کنید. معمولا تایلندیها این توپکها را داخل سالاد یا طعم دهندههای دیگر فرو میبرند و بعد میخورند.
۹. لارب و نام توک (Larb and Nam Tok)
لارب از گوشت خرد شده و نام توک از گوشت کبابی تکه شده تهیه میشود هر دوی این غذاها یک سس مشترک دارند که مخلوطی از آب لیمو، خمیر ماهی، ادویهجات و گیاهان معطر است و معمولا همراه با برنج سرو میشوند.
۱۰. گای یانگ (Gai Yang)
گای یانگ، مرغ گریل شده سادهای است که درکورههای ذغالی در کنار جادهها پخته میشوند. البته گوشت قرمز کبابی و ماهی کبابی هم در کنارشان دیده میشود. مرغ یا گوشت و ماهی را معمولا در سس ساده از آب لیمو، شکر و سایر مواد، طعم میدهند و سپس گریل میکنند.
۱۱. گای تود (Gai Tod)
گای تود در واقع جوجه سرخ شده است که پوست آن ترد و طلایی شده و گاهی اوقات طعمی شیرین دارد. در بعضی موارد در هنگام سرخ شده به آن دانه کنجد اضافه میکنند یا آن را در سس تند میخوابانند.
یکی از ترکیبهای غذایی پرطرفدار در تایلند برنج شفته، گای تود و سام تام است.
۱۲. موپینگ (Moo Ping)
موپینگ گوشت طعمدار کبابی است که روی سیخ کباب درست میشود. این کباب طعمی نسبتا شیرین دارد و پر از سیر و چربی است.
۱۳. پد کراپو (Pad Krapow)
پد کراپو با استفاده از گوشت قرمز چرخ کرده یا مرغ با ریحان تایلندی و فلفل دلمهای سرخ شده تهیه میشود. ریحان تایلندی طعم تند و تیزی دارد با این حال مقداری فلفل هم به این غذا اضافه میشود. پد کراپو معمولا با برنج سفید سرو میشود که یک تخم مرغ نیمرو هم کنارش میگذارند. به طور حتم اگه غذای تند نمیخورید، نباید سراغ پد کاپو بروید.
۱۴. کائی مد ما موآنگ (Kai Med Ma Muang)
کائی مد ماموآنگ (مرغ سرخ شده با آجیل) از غذاهای مورد علاقه محلیها و خارجیها است. این غذا با طعم شیرین، ترکیبی از مرغ سرخ شده، بادام زمینی، سس سویا، عسل، پیاز، فلفل دلمهای، فلفل و قارچ است. این غذا در عین سادگی بسیار خوشمزه است.
۱۵. تائو هو سونگ کرنگ (Tao Hoo Song Kreung)
تائو هو سونگ کرنگ، مخلوط از ریحان و چند مدل توفو و گوشتهای سرخ شده است که معمولا با برنج بخارپز شده سرو میشود.
سالادهای تایلندی
سالادهای تایلندی آنقدر ترکیبات غنی و متفاوتی دارند که میتوان آنها را به عنوان غذای اصلی خورد. بیشتر آنها از سبزیجات در کنار پروتئین تشکیل شدهاند که گاهی همراه با برنج سرو میشوند.
۱۶. کائو یوم (Khao Yum)
کائو یوم سالاد برنج تازه در جنوب تایلند است که با نارگیل سرخ شده و گیاهان معطر و سس ماهی، مزهدار شده است. مواد تشکیل دهنده این سالاد را معمولا با هم مخلوط نمیکنند و سبزیجات و نارگیل و سس ماهی در اطراف برنج قرار میگیرد.
۱۷. سام تام (Som tam)
یکی از غذاهای محبوب تایلندی سالاد سام تام است. سام تام از پاپایا سبز خرد شده، لوبیا سبز، گوجه فرنگی، بادام زمینی، لیمو ترش، میگو خشک، سیر، فلفل دلمهای، خمیر ماهی و شیره خرما تشکیل شده است. تمام این مواد با هم مخلوط میشوند و سالادی یک دست با طعم کمی شیرین و گاهی تند به نام سام تام درست میشود. گاهی در سام تام تغییراتی ایجاد میکنند و آن را با خرچنگ شور یا موز سبز و انبه سبز هم سرو میکنند.
۱۸. یام پلا دوک فو (Yam Pla Dook Foo)
یام پلا دوک فو سالاد انبه سبز با ماهی سرخ شده است. ماهیهایی در قطعات ریز و درشت سرخ شده همراه با انبه، سالادی شیرین، ترش و تند اشتهاآوری بهنام یام پلا دوک فو بهوجود میآورد.
۱۹. یام تالای (Yam Talay)
این سالاد خوشمزه و تند غذایی سالم تایلندی است. این سالاد میتواند از ماهی مرکب، میگو، صدف یا گوشت خرچنگ تهیه میشود که گوجه فرنگی، پیاز و رشته فرنگی برنجی به آن اضافه میشود.
۲۰. لاب (Laab)
لاب سالادی تند به سبک شمال شرقی با گوشت مرغ یا گوشت قرمز و قارچ و نعنا است. اگر تحمل ادویه تند را ندارید این سالاد گزینه مناسبی نیست.
۲۱. پاک بوونگ (Pak Boong)
پاک بوونگ سالادی است که تنها از چند جز اصلی تشکیل شده است. این سالاد از خمیر سویا، سس سویا، سیر، پیازچه، فلفل و بعضی از چاشنیها درست شده که به آن سس صدف هم اضافه میکنند.
۲۲. یوم ما موآنگ (Yum ma muang)
یوم ما موآنگ سالاد انبه سبز تایلندی است. این سالاد از ترکیب انبه سبز، هویچ و آب لیمو ترش تازه درست میشود که برای متمایز شدن طعم آن گاهی به آن شیره خرما هم اضافه میکنند.
۲۳. کاری تایلندی
هنگامی که شیر نارگیل را با گیاهان تازه و ادویهجات ترکیب میکنید، نتیجه آن یک غذای معطر و با طعمی خاص به نام کاری تایلندی یا kaeng میشود. کاری تایلندی معمولا با سس میگو و ماهی سرو میشود و غذایی تند محسوب میشود. کاریهای تایلندی انواع مختلفی دارد کاری سبز، کاری قرمز، کاری گوشت و انواع دیگر .
۲۴. پنانگ کاری (Panang Curry)
پنانگ کاری یا phanaeng از محبوبترین غذای تایلندی است که به دلیل طعم کمی شیرین و نمکی خود شناخته شده است. در پنانگ کاری، خمیر کاری با پوست بادام زمینی، نمک، سس میگو، فلفل دلمهای، گالانگال، لیموترش، سیر، دانه زیره و ریشه و دانه گشنیز تهیه میشود که طعم بینظیری به آن میبخشد. پنانگ کاری قرمز معمولا با گوشت گاو یا مرغ سرو میشود البته گاهی در کنار آن سبزیجات یا توفو هم خواهید دید.
۲۵. کائنگ پت (Kaeng Phet)
کائنگ پت کاری گوشت تایلندی است. این غذا در واقع خمیر کاری است که همراه با گوشت گاو، مرغ، ارک یا میگو سرو میشود. سبزیجاتی از جمله کدو تنبل یا توفو را میتوان جانشین این گوشتها کرد. بیشتر رستورنها کائنگ پت را همراه با سس میگو سرو میکنند به همین دلیل بسیار تند است.
۲۶. کائنگ کیو وان (Kaeng Khiao Wan)
کائنگ کیو وان یا کاری سبز یکی از پرطرفدارترین نوع کاری در تایلند است که ترجمه دقیق اسم آن «کاری سبز شیرین» است. طعم پایه این کاری شیر نارگیل، فلفل دلمهای و ریحان تازه است. این نوع کاری از بقیه انواع آن شیرینتر است و معمولا برنج سرو میشود ولی میتوانید آن را با روتی هم میل کنید.
در بخش مرکزی تایلند کائنگ کیو وان با شیر نارگیل، شیره خرما، سس کاری سبز و سس ماهی درست میشود. پروتئینی که در کنار آن استفاده میشود هم تکههای ماهی، گوشت گاو یا مرغ است. در بعضی مناطق بادمجان، نخود فرنگی یا سایر سبزیجات هم به این ترکیب اضافه میشود.
نودل درکشورهای آسیای شرقی همیشه جایگاه خودشان را داشته اند. تایلند هم از این مورد مستثنا نیست.
۲۷. پد تایی (Pad Thai)
پد تایلندی، نودل سرخ شده با میگو و توفو است. که در بعضی موارد سیب زمینی سرخ شده هم در کنار آن سرو میشود. پد تایی به اندازهای که برای گردشگران خارجی جذابیت دارد در بین خود تایلندیها طرفدار ندارد.
۲۸. پد سی ئیو (Pad See Ew)
پد سی ئیو شبیه پد تایی ولی کمی شیرینتر از آن است. برای درست کردن آن نودلهای سرخ شده با تخم مرغ، کلم بروکلی و سس سویای تیره ترکیب میشوند. طعم دهندههای آن هم پودر فلفل دلمهای یا سرکه و یا ترکیبی از هر دوی آنهاست. همراه پد سی ئیو، گوشت قرمز یا مرغ هم سرو میشود.
۲۹. پد کی مائو (Pad Kee Mao)
پد کی مائو نوعی نودل سرخ شده است که همراه با ریحان، سس سویا، سس ماهی، سیر و فلفل سرو میشود. این غذا با سبزیجاتی مانند بروکلی، هویچ، ذرت، فلفل و جوانه لوبیا هم پخته میشود و به عنوان پروتئین، گوشت قرمز، مرغ و ماهی هم در کنار پد کی مائو قرار میگیرد.
صبحانه و میان وعدههای تایلندی
همانطور که قبلا گفته شد وعدههای غذایی برای تایلندیها مجزا نیستند. ولی بعضی از غذاها را میتوان جزو صبحانه دستهبندی کرد.
۳۰. جوک (Jok)
جوک فرنی برنج است که با زنجبیل، تخم مرغ، پیازچه و گوشت طعمدار میشود. این فرنی گرم غذایی سبک و راحت اما مقوی برای وعده صبحانه است.
۳۱. کای جیو (Kai Jeow)
کای جیو یکی از غذاهای خیابانی معروف تایلندی برای صبحانه است. کای جیو نوعی املت است که همرا با برنج پفکی و برشته سرو میشود. معمولا به این غذا همراه با سس ماهی، سس فلفلی و فلفل دلمهای اضافه میشود.
۳۲. پا تونگ کو (Pa Thong Ko)
دونات چینی یا پا تونگ کو از آرد سفید تهیه میشود که البته به شکل حلقهای نیست و شکل انگشتی دارد. پاتونگ کو به عنوان میان وعده یا صبحانه همراه با قهوه یا شیر سویا سرو میشود.
۳۳. نام پریک (Nam Prik)
نام پریک نام عمومی برای کراکر در تایلند است. این کراکر معمولا سبزیجات با عطر و طعم تند هستند اما برخی از آنها ماهی یا میگو هستند که با برنج سرو میشوند.
۳۴. كلوئه تود (Kluay Tod)
کلوئه تود، میان وعده خوشمزه تایلندی، موز سرخ شده است. برای درست کردن کلوئه تود موزهای کوچک که کامل رسیده نیستند را در نارگیل خشک و کنجد قرار میدهند و سپس کامل سرخ میکنند. با اینکار بیرون موز ترد و طلایی شده و داخل ان حالت نرم و کرمی میگیرد.
دسرهای تایلندی
دسر در تایلند شاید با آن پس زمینه ذهنی ما از دسر متفاوت باشد. تخم مرغ در بسیاری از دسرهای تایلندی نقش اصلی را بازی میکند.
۳۵. توای فو (Tuay Fu)
توای فو نوعی کلوچه تایلندی است که از آرد برنج، شکرو مایه خمیر تهیه میشود. تای فو بدون فر و به روش بخارپز پخته میشود و از دسرهای مورد علاقه تایلندیها است.
۳۶. تونگ یو (Thong Yod)
یکی از محبوبترین دسرهای تایلندی تونگ یو است. این دسر از ترکیب زرده تخم مرغ، آرد برنج، شکر قهوهای و گلاب گل یاسمن، تهیه میشود.
۳۷. فوی تونگ (Foy Thong)
تایلندیها اعتقاد دارند که خوردن فوی تونگ سبب افزایش طول عمر میشود. این دسر زرده تخم مرخ پخته رنده شده است که همراه با مواد شیرین کننده میپزند. هر چه زمان پخت زرده در فوی تونگ بیشتر باشد، رنگ آن نارنجیتر میشود.
۳۸. جا مونگ گوت (Ja Mong Gut)
جا مونگ گوت با توجه به طرز تهیه سخت آن کمی در خیابانهای تایلند نایاب است. این دسر از تخم مرغ، شکر، آرد گندم و شیر نارگیل تهیه میشود و بیشتر مواقع خمیر آن را به شکل تاج درست میکنند. تایلندیها بر این باورند که خوردن جا مونگ گوت سبب دست یابی به موقعیت بهتری در زندگی میشود.
۳۹. تونگ یپ (Thong Yip)
برای تهیه این دسر سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا میکنند، زردهها را میزنند تا غلیظ شود، بعد زردههای زده شده با شربت قاطی میکنند و در قالبهایی به شکل ستاره آن را میپزند.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید