ارزش غذایی کاسنی برای سلامتی بدن ، درمان بیماری ها و زیبایی
ارزش غذایی کاسنی برای سلامتی بدن
کاسنی یک گیاه علفی جاودانه است و این گیاهان تا ارتفاع 1 متر رشد می کنند. برگ های گرد دارد که تلخ مزه هستند و شاخه های سختشان گلهای آبی دارد. این گل ها 15 تا 20 گلبرگ دارند، که در صبح زود باز می شوند و در اواخر روز بسته می شوند. گیاه میوه هایی بارنگ آبی روشن دارد و یک ریشه گوشتی بلند دارد که شبیه دم گاو است. برگ های کاسنی را می توان به سالاد اضافه کرد.
ریشه کاسنی چیست و این گیاه چگونه می تواند برای شما خوب باشد؟
ریشه از گیاهی از خانواده قاصدک است که گلهای آبی روشن دارد.مثل چوب به نظر می رسد و فیبری است و با توجه به اینکه ریشه آن غنی از فیبر است، سلامت هاضمه و گوارش را افزایش می دهد. اثرات ملینی طبیعی بر روی بدن دارد. این فولاد حاوی مقدار معقولی از منگنز است که از تشکیل سالم استخوان ها و بافت ها حمایت می کند. همچنین حاوی اینولین است، نوعی پروبیوتیک است که ایمنی را افزایش می دهد.
ارزش غذایی کاسنی :
کاسنی منبع خوبی از مواد غذایی مختلف مثل روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است. ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K نیز در کاسنی وجود دارند. دانه های این گیاه یک خانه فروشگاهی از اسیدهای چرب اشباع شده و اشباع نشده هستند.
خواص و فواید سلامتی کاسنی:
1. کاسنی به هضم کمک می کند:
کاسنی، منبع خوبی از باکتری های دوستانه به نام اینولین است.این باکتری ها همچنین پروبیوتیک هستند که عملکرد سیستم گوارشی را بهبود می بخشد. این کمک در مبارزه با نگرانی های گوارشی مختلف مثل بیماری برگشت اسید، سوهاضمه و سوزش قلب به صورتی که خوب عمل می کند تا اسیدیته را کاهش دهد. همچنین مصرف ریشه کاسنی جریان زردآب را افزایش داده و به هضم بهتر مواد غذایی و مایعات بدن کمک می کند.
2. کاسنی یک کاهنده مشکلات قلبی:
اینولین موجود در کاسنی به کاهش سطح کلسترول بدن کمک می کند.کلسترول روی دیواره ای رگ های خونی ته نشین می شود و باعث انسداد و محدود کردن جریان خون می شود. این وضعیت منجر به آترواسکلروز و فشار خون بالا می شود و همچنین می تواند باعث مشکلاتی مانند سکته قلبی و سکته شود.کاسنی همچنین دارای خواص ضد ترومبوتیک و ضد آریتمی است.
3. کاسنی ضد التهاب است:
کاهش التهاب و درد در میان اکثریت افراد دیده شده است. این اثر در کاهش درد ناشی از آرتروز بسیار موثر است. می تواند برای کاهش درد، درد عضلانی و درد مفاصل به کار رود.
4. کاسنی برای جلوگیری از سرطان:
در مطالعات مختلف انجام شده بر روی سرطان مشاهده شده است که کاسنی باعث کاهش رشد تومور می شود. مطالعات مقدماتی انجام شده بر روی این موضوع نشان داده است که خواص ضد تومور و آنتی اکسیدان کاسنی به این موضوع کمک می کند.
کاسنی برای کمک به جلوگیری از سرطان
5. کاسنی برای کمک به کاهش وزن:
اولیگوفروفوتوز و اینولین به وفور در کاسنی یافت می شوند.این دو جز در مدیریت وزن بسیار خوب هستند، آن ها گرلین را تنظیم می کنند، یک آمینو اسید که مسئول اشتها است.این کنترل گرها، از خوردن غذا کم کرده و احساس رضایت و سیری را ترویج می کنند.
6. کاسنی اضطراب را کاهش می دهد:
کاسنی، استرس را به خاطر خواص آرامش بخشش تسکین می دهد. ریشه این گیاه می تواند برای ایجاد خواب مورد استفاده قرار گیرد.
یک مسکن طبیعی ایمن تر از مواد شیمیایی است.کاهش استرس و اضطراب به کاهش شانس داشتن مشکلات سلامتی مانند بیماری های قلبی، عدم تعادل هورمونی، بی خوابی، پیری زودرس و اختلالات شناختی کمک می کند.
7. کاسنی درمان التهاب و ورم چشم:
برای درمان التهاب و ورم چشم برگ های کاسنی را له می کنند و از آن به عنوان پماد برای چشم استفاده می کنند. اگر می خواهید از فواید کاسنی برای اعصاب، چشم و سیستم عضلانی بهره مند شوید بهتر است آب کاسنی را با هویج، کرفس و جعفری مخلوط نمایید و مصرف کنید.
8. کاسنی برای رفع خارش:
اگر دچار خارش بدن هستید بهتر است آب کاسنی را به محل خارش بمالید تا خارشتان رفع گردد.
9. کاسنی سرشار از ویتامین C:
برگ کاسنی حاوی ویتامین c است سبب حفظ جوانی خواهد شد.
10. کاسنی برای مقابله با یبوست:
کاسنی دارای خاصیت طبیعی رونده است و می تواند با یبوست حاد مقابله نماید.
11. کاسنی برای بهبود کم خونی:
مصرف آب کاسنی همراه با کرفس و جعفری برای بهبود کم خونی مفید است و خاصیت تقویت کنندگی دارد.
12. ریشه کاسنی برای درمان برونشیت:
برای درمان برونشیت حاد پودر ریشه خشک کاسنی را همراه با عسل مصرف نمایید.
13.ریشه کاسنی ضد یرقان است:
مصرف ریشه کاسنی ضدیرقان و خلط آور می باشد و برای رفع بیماری زردی و یرقان توصیه می شود.
14. ریشه کاسنی برای بهبود ورم لثه:
ریشه کاسنی سبب از بین رفتن ورم و التهاب لثه خواهد شد.
15. خاصیت آنتی بیوتیکی کاسنی:
کاسنی اثر میکروب کشی قوی تری از انواع آنتی بیوتیک ها دارد.
16. کاسنی و دفع سموم کبدی:
گیاه کاسنی بر روی کبد اثر می گذارد و سبب دفع صفرا از بدن می شود و زردی را می زداید و بار کبد را سبک می کند، به همین دلیل مسکنی تاثیرگذار برای تب محسوب می شود.
17. سیروز کبدی:
استفاده از گیاه کاسنی برای تصفیه خون بسیار مفید است. در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم که گنجاندن سالاد کاسنی در برنامه غذایی روزانه به دلیل وجود ماده ای به نام تتراکلروکربن موجب حفاظت کبد در برابر سموم کبدی می شود.
18. گیاه کاسنی برای دفع انگل:
گیاه کاسنی خاصیت ضدانگلی دارد و ریشه گیاه حاوی روغن های خاصی است که انگل ها و کرم های مضر در بدن را از بین می برد.
19. کاسنی برای درمان دیابت:
مصرف کاسنی قند خون را تنظیم می کند و عصاره ریشه کاسنی بیماری دیابت را کنترل می کند.
20. خاصیت ضدباکتری و ضدقارچی کاسنی:
کاسنی خواص ضدقارچی و ضدمیکروبی دارد و سبب جلوگیری از تکثیر باکتری های مضرمی شود.
21. کاسنی برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
خواص ضدباکتریایی کاسنی سبب می شود ، سیستم ایمنی بدن تقویت شده و ترکیبات فنولی موجود در آن به عنوان آنتی اکسیدان عمل کند.
22. کاسنی برای از بین بردن چین و چروک:
ریشه گیاه کاسنی دارای بتاکاروتن است که در تولید کلاژن مفید می باشد و سبب چاقی صورت و جوانسازی پوست و رفع چین و چروک می شود.
23. کاسنی مرطوب کننده پوست:
در تهیه ماسک مرطوب کننده پوست از ریشه کاسنی استفاده می شود و این ماسک سبب حفظ سلامت پوست می شود.
24. کاسنی برای درمان جوش و آکنه:
کاسنی خواص ضدالتهابی دارد و برای درمان انواع جوش و آکنه مفید است.
25. ماسک زیبایی کاسنی:
گیاه کاسنی را بکوبیدو آب آن را جدا کنید . سپس این آب را با یک عدد سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و روی پوست صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب معمولی بشویید تا بیماری های پوستی مانند اگزما و… درمان شود و پوست سالم و زیبا گردد.
26. مصارف دارویی کاسنی :
کاسنی به عنوان جایگزین قهوه استفاده می شود.گرچه حاوی کافئین نیست، اما اثرات مشابهی به عنوان نوشیدنی اصلی دارد.برگ های جوان آن جز خوبی برای سالاد تازه تشکیل می دهند و برگ های بالغ آن برای پخت درست مثل سبزی استفاده می شوند.استفاده دارویی از کاسنی با مشکلات مختلف سلامتی مفید است.اینولین مسئول تنظیم تخمیر میکروبی است و میزان چربی و کلسترول را بررسی می کند و در عین حال کاهش اثرات مضر را افزایش می دهد.
عوارض جانبی و آلرژی گیاه و عرض کاسنی :
کاسنی اگرچه دارای فواید زیادی است, اما مانند هر ماده دیگری اشکالاتی هم دارد. اگر نسبت به گل های جعفری، رگوید و گل مروارید حساسیت دارید، ممکن است نسبت به کاسنی هم حساسیت داشته باشید.
افرادی که از سنگ صفرا رنج می برند، نباید این گیاه را بیش از حد مصرف کنند، زیرا باعث وخیم تر شدن اوضاعشان می شود.
زنان باردار باید از مصرف کاسنی خودداری کنند، زیرا باعث سقط جنین با تحریک قاعدگی می شود.
1. کشت کاسنی:
کاسنی بومی اوراسیا است که توسط اروپایی ها به آمریکا منتقل شده است. امروزه به طور طبیعی در آنجا پرورش می یابد.در هندوستان کاسنی اغلب در قسمت های شمال غربی و جنوبی می روید.این گیاه برای برگ, ریشه و بذرش کشت می شود.کاسنی در خاک خوب آبکشی شده بخوبی رشد می کند و آب زیادی نمی تواند مانند خاک شنی و گچی تجمع یابد.
عوارض جانبی ریشه کاسنی چیست؟
موضوعات مربوط به دوران بارداری و شیردهی:
این ریشه ممکن است باعث قاعدگی زنان و سقط جنین شود.
بنابراین در دوران بارداری توصیه نمی شود.
ما به اندازه کافی تحقیق در مورد اثرات آن در طول شیردهی نداریم.
1. آلرژی به کاسنی:
اگر نسبت به رگوید و یا گیاهان وابسته حساسیت داشته باشید, ممکن است نسبت به کاسنی هم حساسیت داشته باشید. می توانید قبل از استفاده از ریشه کاسنی با پزشک خود مشورت کنید.
2. صفرا:
از آنجایی که کاسنی می تواند تولید صفرا را تحریک کند, ممکن است برای افراد مبتلا به سنگ صفرا مشکل باشد. در نتیجه از استفاده از آن اجتناب کنید.
چگونه می توان از ریشه کاسنی استفاده کرد؟
برخی از رایج ترین روش ها، عبارتند از:
قهوه کاسنی:
• ابتدا, ریشه ها را بشورید و برش دهید. آن ها را در اجاق کباب کنید.
• بپزید تا خشک شوند.
• ریشه ها را در یک خردکن غذا خرد کنید.
• پودرش باید شبیه قهوه باشد. می توانید با قهوه مخلوط کنید.
• می توانید یک قاشق چای خوری کاسنی را با یک قاشق سوپ خوری قهوه مصرف کنید.
• فقط در آب داغ مخلوط کنید.
کاسنی گریل شده:
می توانید کاسنی را ببرید و با روغن زیتون بپوشانید. آن را گریل کنید. پس از تنظیمش روی گریل, آن ها باید ظرف چند دقیقه پخته شوند. می توانید آب لیمو را روی آن بریزید.
کاسنی بخارپز شده:
این شامل برگ ها نیز می شود.برگ ها را, همراه با ریشه کاسنی, در یک سبد بخارپز به مدت 10 دقیقه بخار دهید. سپس می توانید آن ها را به سالادها و پاستا اضافه کنید. اینها راه هایی هستند که می توانید به آن ها مراجعه کنید و از فواید شگفت انگیز آن استفاده کنید.
حقایق سلامتی با کاسنی:
در اوایل قرن بیستم, سرآشپزها و نویسندگان فرانسوی درباره کاسنی معتقد بودند که اثر آرامش بخش برای اثرات محرک کافئین در قهوه را دارد. از سوی دیگر, از مصرف آن با ” داشتن خون ریزی ” یا “مشکل لنفاوی ” اجتناب می شد.
گفته می شود که ریشه تازه کاسنی در برابر بیماری های ریوی مفید است. 1 اونس از ریشه کاسنی را در آب جوش بریزید و بخورید، در مقابله با یرقان و بزرگ شدن کبد موثر است.
ارزش غذایی عرق کاسنی
ارزش غذایی عرق کاسنی بهقدری زیاد است که میتوان در در همان حجم، ویتامینهایی همچون ویتامین K، ویتامین E، ویتامین B6، ویتامین C و ویتامین A را یافت. همچنین مواد معدنی همچون منگنز، کلسیم، منیزیم، آهن، اسید فولیک، روی و پتاسیم نیز در این عرق گیاهی به مقدار فراوان وجود دارند. البته کالری عرق کاسنی نیز در حدود ۷۲ است که به ما این اجازه را میدهد تا به راحتی در رژیم غذایی خود از آن استفاده کنیم نگران اضافه وزن و چاقی نباشیم.
خواص عرق کاسنی برای مردان
فواید عرق کاسنی بسیار زیاد است و بهجز خواص خاص آن برای خانمها، سایر خواص عرق کاسنی برای مردان و زنان، هر دو، تاثیر دارد. به همین دلیل همه افراد میتوانند از این عرق گیاهی پرخاصیت استفاده کنند. به دلیل بالاتز بودن احتمال سکتههای قلبی در آقایان، از خواص عرق کاسنی برای مردان میتوان به افزایش سلامت قلب اشاره کرد که با کاهش کلسترول بد در خون، از رسوب آن در رگها و درنتیجه ایجاد سکته، جلوگیری میکند و این به دلیل وجود انولین در عرق کاسنی است. همچنین وجود آنتیاکسیدانهایی همچون فنلهای گیاهی، از آریتمی قلب و ایجاد لخته و ترومبوز جلوگیری میکند که در نتیجهی آن، از بروز سکته قلبی پیشگیری میشود.
خاصیت عرق کاسنی برای قند خون
اولین موجود در ریشه کاسنی میتواند به تجزیه کربوهیدراتها در روده و رشد باکتری های مفید در آن ناحیه کمک کند. همچنین از خواص عرق کاسنی برای قند خون که به دلیل انولین ایجاد میشود، افزایش حساسیت بافتها و بهخصوص عضلات در جذب قند از خون است که در نتیجهی آن قند از خون جذب شده و نیاز به انسولین کاهش مییابد.
خواص عرق کاسنی در سیستم ایمنی
ویتامینهای موجود رد عرق کاسنی، همچون ویتامین C سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. همچنین طی تحقیقاتی، تاثیر عرق کاسنی در کاهش چند گونه خطرناک باکتری به اثبات رسیده است. آنتیاکسیدانهای موجود در عرق کاسنی نیز میتوانند خطر ابتلا به سرطانها و همچنین پیری و تخریب سلول در اثر آسیب رادیکالهای آزاد را بهشدت کاهش دهند. در کنار خاصیت ضدسرطان بودن، عرق کاسنی به درمان و کاهش التهاب در بدن کمک میکند، که در نتیجهی آن بسیاری از بیماریها همچون آرتروز که درنتیجه التهاب بافتها به وجود میآیند درمان میشوند.
فواید عرق کاسنی در پاکسازی بدن
عرق کاسنی میتواند به بهبود عملکرد کلیهها کمک کند که به دلیل خاصیت ادرارآوری عرق کاسنی است. با افزایش ادرار نهتنها ایجاد بیماریهایی همچون سنگ کلیه بهشدت کاهش پیدا میکند، بلکه عفونتهای خفیف دستگاه تناسلی، بهخصوص در خانمها بهشدت کاهش یافته و حتی درمان میشود. از دیگر فواید عرق کاسنی، کمک به درمان یبوست است. فیبر موجود در کاسنی، به هضم غذا و کارکرد بهتر باکتریهای روده کمک میکند که در نتیجهی آن یبوست و بسیاری از بیماریهای گوارشی از بین میروند.
مزیت عرق کاسنی برای زنان
یکی از مهمترین فواید عرق کاسنی، بهبود چربی و گرمای کبد است که در طب سنتی نیز به آن اشاره شده و کاسنی را بهعنوان یک عرق گیاهی با طبع خنک میشناسند. بسیاری از خواص عرق کاسنی برای زنان به دلیل فواید آن در بهبود عملکرد کبد است. با بهبود عملکرد کبد که یکی از اعضای مهم در تولید هورمونهای بدن است، ارتباط عرق کاسنی و قاعدگی اثبات میشود. عرق کاسنی میتواند به تنظیم هورمونها کمک کند و درنتیجه در تنظیم سیکلهای ماهانه خانمها اهمیت داشته باشد.
البته تنها عرق کاسنی و قاعدگی با هم در ارتباط نیستند؛ بلکه افرادی که به دلیل گرم شدن کبد، به جوش صورت و آکنه مبتلا شدهاند، نهتنها به کمک طبع خنک عرق کاسنی به کاهش جوش صورت کمک میکنند؛ بلکه میتوانند از خاصیت کاهش التهاب عرق کاسنی برای جوش نیز استفاده کنند. خاصیت عرق کاسنی برای جوش بهقدری زیاد است که از آن در تهیه ماسکهای خانگی نیز استفاده میکنند.
عرق کاسنی را چه زمانی باید مصرف کرد ؟
زمان مشخصی برای میل کردن عرق کاسنی وجود ندارد؛ با این وجود چنانچه فردی هستید که طبع گرمی دارید ویا با خوردن برخی از مواد غذایی کورک میزنید، در پاسخ عرق کاسنی را کی بخوریم؟! باید بگوییم بهترین زمان آن پس از میل کردن غذاهای گرم است که میتواند بهعنوان مصلح عرق کاسنی عمل کنند. همچنین برای استفاده از آن برای پوست نیز میتوانید در روزهای گرم سال، مقداری عرق کاسنی و گلاب را در یک اسپری کوچک به همراه داشته باشید و در صورت التهاب صورت خود، بر روی پوست اسپری کنید.
عوارض عرق کاسنی
خواص عرق کاسنی، هیچ ماده غذایی کاملا بیضرر نیست. برای اشاره به عوارض عرق کاسنی باید بگوییم، در زمان بارداری و شیردهی به هیچوجه از آن استفاده نکنید و در صورت تمایل بالا به مصرف آن، حتما با پزشک خود مشورت کنید؛ زیرا در زمان بارداری میتواند احتمال خونریزی و سقط جنین را افزایش دهد. همچنین چنانچه به گل محمدی، گل مروارید ویا گل همیشه بهار آلرژی دارید، ممکن است به عرق کاسنی نیز واکنشهای آلرژیک بروز دهید. درگز عوارض عرق کاسنی مربوط به مصرف آن در صورت ابتلا به سنگ کیسه صفرا است؛ چنانچه به مشکلات صفراوی و کیسه صفرا دچار هستید و یا سابقه آن را دارید، برای مصرف عرق کاسنی با پزشک مشورت نمایید.
فواید عرق کاسنی برای کاهش وزن
عرق کاسنی خواص بسیاری برای سلامتی دارد. یکی از فواید عرق کاسنی برای کاهش وزن است. موارد موجود در عرق کاسنی و بهخصوص الیگوفروکتوزها، به کاهش ترشح هورمون گرلین کمک میکند. هورمون گرلین، هورمون مربوط به احساس گرسنگی است که با کاهش آن، فرد احساس سیری و عدم میل به غذا پیدا میکند و این موضوع سبب کاهش وزن افراد میشود. با این وجود نمیتوان تنها با مصرف یک ماده غذایی، بدون ایجاد تغییر کلی در رژیم غذایی و همچنین افزایش تحرک انتظار کاهش وزن قابل توجه و رسیدن به وزن ایدهآل را داشته باشید.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید