فواید فوق العاده لوبیا سبز (Green beans) برای سلامتی
لوبیا سبز و خواص آن
لوبیا دارای انواع سفید، قرمز، چشم بلبلی، چیتی و … است. تا وقتی که لوبیا، سبز و تازه است در گروه سبزیجات جای دارد، ولی وقتی غلاف و دانه های آن خشک شود جزء گروه حبوبات یا بهتر است بگوییم جزو بنشن ها محسوب می شود.
خوب است بدانید لوبیا سبز در مقایسه با لوبیا خشک کالری بسیار کمی دارد به طوری که در 100 گرم آن تنها 30 کالری انرژی نهفته است، در حالی که 100 گرم لوبیا قرمز و سفید خشک 340 کالری و لوبیا چشم بلبلی 130 کالری انرژی دارد.
در کل لوبیا سرشار از ویتامین های A، B، C و مواد معدنی آهن، فسفر،کلسیم و پتاسیم است. البته بد نیست بدانید لوبیا خشک فاقد ویتامین C بوده اما از نظر پروتئین و ویتامین E غنی تر است.
لوبیا سبز با این که از کالری کمی برخوردار است از نظر تغذیه ای بسیار مقوی می باشد.
کمک به استخوان سازی
لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین K، برای ساختن استخوان هایی قوی بسیار مهم است. ویتامین K1، پروتئین استئوکلسین(پروتئینی مهم و غیر کلاژنی در استخوان) را فعال می سازد. این پروتئین مولکول های کلسیم را در استخوان نگه می دارد بنابراین بدون ویتامین K1، میزان استئوکلسین نیز کافی نمی باشد و پروسه معدنی شدن استخوان دچار نقص و تخریب می گردد.
حمایت از سیستم قلبی ـ عروقی
لوبیا سبز برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که دچار گرفتگی عروق هستند، مفید است. لوبیا سبز منبع غنی از ویتامین A(از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین C، می باشد. این دو ماده مغذی، آنتی اکسیدان هایی مهم هستند که به کاهش رادیکال های آزاد موجود در بدن کمک می کنند.
لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین C، ویتامین K، منگنز، ویتامین A ، فیبر، پتاسیم، فولات، آهن، منیزیم، ویتامین B1، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین،امگا3 و نیاسین است.
ویتامین C محلول در آب و بتاکاروتن، محلول در چربی می باشند. این دو آنتی اکسیدان محلول در آب و چربی به کمک هم از اکسید شدن کلسترول جلوگیری می نمایند زیرا کلسترول اکسید شده قادر است به دیواره رگ های خونی بچسبد که نتیجه آن تصلب شریان، سکته و حمله قلبی است؛ مصرف مقدار کمی از بتاکاروتن و ویتامین C، از این عوارض جلوگیری می نماید.
همچنین لوبیا سبز حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و منیزیم می باشد که هر کدام از این مواد نقش موثری در تقویت سیستم قلبی ـ عروقی ایفا می کنند.
منیزیم و پتاسیم با همکاری هم به کاهش فشار خون کمک می کنند.
فولات مولکول خطرناکی به نام هموسیستئین را به مولکول های بی خطر تبدیل می نماید. به این دلیل که هموسیستئین به طور مستقیم دیواره رگ ها را خراب می کند، بنابراین در صورت تغییر ندادن آن، میزان زیاد آن احتمال حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد.
همچنین فیبر که در لوبیا سبز موجود می باشد باعث کاهش فشار خون می گردد.
ارتقاء سلامتی روده و جلوگیری از یبوست
لوبیا سبز از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری می کند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن سلول های روده را از تخریب توسط رادیکال های آزاد محافظت می کند.
فولات موجود در لوبیا سبز نیز از تخریب DNA و تغییر سلول های روده پیش گیری می کند حتی در مواردی که سلول ها به سمت سرطانی شدن پیش رفته اند نیز موثر می باشد.افرادی که در غذای شان از میزان زیاد ویتامین C، بتاکاروتن و فولات استفاده می کنند ریسک ابتلاء به سرطان روده در آن ها کمتر از کسانی است که از این مواد استفاده نمی کنند. همچنین فیبر توانایی چسبیدن به سموم مسبب سرطان را دارد و قبل از آن که این سموم بتوانند به سلول های روده آسیبی برسانند آن ها را از بدن بیرون می کند.
یکی دیگر از فواید فیبر جلوگیری از یبوست است.
خاصیت ضد التهابی
ویتامین های C و بتاکاروتن هر دو خاصیتی ضد التهابی دارند و این خاصیت آن ها، لوبیا سبز را ماده ای مفید برای کاهش بیماری هایی که التهابات نقش موثری در آن ها دارد(مانند آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز)، می سازد. همچنین به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار موثر است. لذا به کسانی که از این بیماری رنج می برند توصیه می شود که در برنامه ی غذایی شان لوبیا سبز را فراموش نکنند.
آهن برای تامین انرژی
لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است. ماده معدنی که برای زنان در دوره قاعدگی که در معرض کاهش شدید آهن هستند بسیار ضروری است. لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، همراه با تامین آهن، حاوی کالری بسیار کم است و فاقد هر گونه چربی نیز می باشد.
تقویت سیستم ایمنی
لوبیا سبز به دلیل غنی بودن از ویتامین C و بتاکاروتن به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند؛ چرا که این مواد مغذی رادیکال های آزاد را از بین می برند.
از طرفی ویتامین C، به طور مستقیم موجب تحریک گلبول های سفید برای مبارزه با میکروب ها، عفونت ها و ویروس ها می شود.
یک نگرانی کوچک
لوبیا سبز دارای اگزالات است. زمانی که مقدار اگزالات ها در بدن بالا برود، مشکلاتی را برای بدن ایجاد می کنند. به همین دلیل ممکن است افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و کیسه صفرا، از خوردن این سبزی خودداری کنند.
در مطالعات آزمایشگاهی دیده شده است که اگزالات می تواند با جذب کلسیم در بدن تداخل نماید. با این حال در خیلی از تحقیقات مشابه دیگر، دیده شده که توانایی مواد غذایی دارای اگزالات برای کاهش جذب کلسیم، بسیار کم است و به طور قطع آن مقدار کلسیمی که از طریق این مواد غذایی به بدن ما می رسد، بسیار بیشتر از تاثیر منفی اگزالات ها بر روی جذب آن می باشد.
لوبیا سبز را همه سنین می توانند بخورند، اما کسانی که معده های ضعیف دارند یا بچه های کوچک به علت نفاخ بودن باید آن را کمتر مصرف کنند.
توصیه ها
* بهترین روش طبخ لوبیا سبز، بخارپز کردن آن است و لذیذترین غذایی هم که می توانید از آن تهیه کنید، لوبیا پلو است. در اثر مخلوط کردن لوبیا با برنج پروتئین آن کامل شده و قدرت جذب آن در بدن بالا می رود.
فواید و خواص لوبیا سبز برای سلامتی
لوبیا سبز دارای مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان است و حتی دارای مزایای قلبی عروقی می باشد. لوبیا سبز ،منبع غنی از چربی های امگا 3 است. کاروتنوئید و فلاونوئید موجود در لوبیا سبز ،دارای مزایای ضد التهابی هستند.
یک فنجان لوبیا سبز (حدود 100 گرم) شامل 31 کالری، 7 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 3 گرم قند، 2 گرم پروتئین و بدون چربی می باشد. لوبیا سبز منبع غنی ویتامین A ، C و K می باشد. لوبیا سبز همچنین شامل فولات تیامین، ریبوفلاوین، 10 درصد اسیدفولیک و 6 درصد آهن می باشد.
مزایای سلامتی لوبیا سبز
1. مزایای ویتامین K
ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون دارد و زخم را بهبود می بخشد. همچنین استخوان ها را در سالمندان محکم و قوی حفظ می کند.
2. مزایای ویتامین C از خواص لوبیا سبز
ویتامین C یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها است ،که به کاهش واکنش های رادیکال آزاد کمک می کنند. این واکنش های رادیکال های آزاد، منجر به فرآورده های جانبی و فرآیندهای می شوند که ممکن است سرطان زا باشند.آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا سبز ،برای بدن بسیار مفید هستند.
3. لوبیا سبز دارای کالری کم است
لوبیا سبز تازه کالری بسیار کمی دارد. بنابراین، افرادی که به کالری ها بسیار حساس هستند، نیازی به نگرانی ندارند و می توانند آنها را در مقادیر زیادی مصرف کنند.همچنین حاوی مقدار کمی سدیم، چربی اشباع شده و کلسترول هستند.
4.لوبیا سبز غنی از فیبر
لوبیا سبز، منبع غنی از فیبر رژیمی است. الیاف رژیمی مزایای سلامتی زیادی را به همراه دارند.فیبر برای افراد مبتلا به مسائل گوارشی تجویز می شود. میزان فیبر در لوبیا سبز، به پیشگیری و درمان یبوست، هموروئید و دیورتیکولوز کمک می کند.میزان فیبر بالا در لوبیا سبز به حفظ سطح کلسترول و قند بدن کمک می کند.
5.لوبیا سبز از منابع فولات:
لوبیا سبز همچنین منبع خوبی از فولات است، که برای تقسیم سلولی و سنتز DNA مفید هستند.غذاهای غنی از فولات برای زنان در دوران پریودی و بارداری نیز مفید هستند.تعدادی از ویتامین هایی، مانند؛ نیاسین و تیامین که در لوبیا سبز موجود است، منبع خوبی از مواد مغذی هستند که به جلوگیری از عفونت های زیادی در بدن کمک می کنند.
6. حفظ سلول و مایع بدن از خواص لوبیا سبز
پتاسیم موجود در دانه های سبز به بدن کمک می کند تا سلول های بهتری تولید کند و حرکت مایع بدن را حفظ می کند.
7. کنترل بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون با لوبیا سبز
میزان پتاسیم لوبیا سبز نیز در کنترل فشار خون و سایر بیماری های مرتبط با قلب موثر است.
8. تاثیرات ویتامین A از فواید لوبیا سبز
ویتامین A موجود در سبزیجات سبز در تهیه آنتی اکسیدان ها و همچنین در تولید ترکیباتی که مانع از پیری می شوند، موثر هستند.
9. تاثیر منگنز از خواص لوبیا سبز
موجودی منگنز در لوبیا سبز به عنوان عاملی برای آنتی اکسیدان ها در عمل آزاد سازی رادیکال کمک می کنند. لوبیا سبز تمایل دارد که شما را متناسب و سالم نگه دارد.
10.مصرف لوبیا سبز برای پیشگیری از سرطان
لوبیا سبز، حاوی مقدار زیادی کلروفیل است ؛ ممکن است اثرات سرطان زایی آمین های هتروسیلیکلی را که هنگام کباب کردن گوشت در دمای بالا ایجاد می شود، را بتواند متوقف کند.افرادی که غذاهای کبابی را ترجیح می دهند، باید آنها را با سبزیجات سبز ترکیب کنند، تا این خطر کاهش یابد.
لوبیاسبز در بارداری و دوران قاعدگی
لوبیا سبز منبعی غنی از آهن است و مصرف آن به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. مقدار آهن موجود در لوبیا سبز با گوشت قرمز برابری می کند. به همین علت کسانی که نمی توانند از گوشت استفاده کنند می توانند آهن مورد احتیاج بدن خود را با خوردن لوبیا سبز جبران کنند.
در خانم های سنین باروری مصرف سبزیجات حاوی آهن مانند اسفناج، لوبیا سبز و … منجر به افزایش باروری آن ها می شود. خانم های باردار هم باید مقادیر کافی اسیدفولیک استفاده کنند تا نوزاد آن ها به نقایص مختلف سیستم عصبی دچار نشود زیرا کمبود اسید فولیک می تواند منجر به اختلال در تکامل سیستم عصبی جنین شود.لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است.
خطرات و عوارض مصرف لوبیا سبز
افرادی که داروهای خونی ،مانند:کومادین یا وارفارین مصرف می کنند، نباید به طور ناگهانی مقدار مصرفی ویتامین K خود را تغییر دهند، زیرا این ویتامین نقش مهمی در لخته شدن خون دارد.
لکتین ها، نوعی پروتئینی هستند که کربوهیدرات را به هم متصل می کنند. آنها در لوبیاها، از جمله لوبیا سبز وجود دارند و می توانند عامل مشکلات سیستم گوارشی باشند ؛ پختن لوبیا می تواند سطوح لکتین را کاهش دهد.
لوبیا سبز حاوی اسید فیتیک است که می تواند با مواد معدنی ارتباط برقرار کند و مانع جذب آن توسط بدن شود.
فواید و خواص انگیز لوبیا سبز
فواید فوق العاده لوبیا سبز برای سلامتی بدن
لوبیا سبز نیز به عنوان نخود فرنگی هم شناخته شده است و به راحتی در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی قابل دسترس است. محتوای مواد مغذی آن شامل فیبر ها، ویتامین ها، موادمعدنی و کربوهیدرات های بسیار کم است.
همچنین حاوی پروتئین، کلسیم، فیبررژیمی، آهن و چندین ماده مغذی ضروری دیگر است. لوبیا سبزها، دارای مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان هستند و حتی مزایای قلبی عروقی را فراهم میکنند. لوبیا سبزها یک منبع غنی از چربی های امگا 3 نیز هستند. کاروتنوئید و فلاوانوئید لوبیا سبز دارای مزایای ضدالتهابی است.
1. ویتامین k
ویتامین k نقش مهمی در لخته شدن خون دارد و زخم را بهبود میبخشد، همچنین استخوان های قوی در سالمندان را حفظ میکنند.
2.ویتامین C
ویتامین C، یک منبع عالی از آنتی اکسیدان است که به خوبی برای کاهش واکنش های افراطی آزاد کار میکند. این واکنش های افراطی آزاد منجر به تولید محصولات و فرایند هایی میشوند که ممکن است سرطان زا باشد. آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا سبز برای بدن بسیار مفید هستند.
3.کالری کم
لوبیاسبز تازه، کالری بسیار کمی دارد. بنابراین افرادی که از کالری آگاه هستند نیازی به نگرانی ندارند و میتوانند آنها را در مقادیر خوب بخورند. همچنین حاوی مقدار کمی سدیم، چربی اشباع شده و کلسترول است.
4. غنی از فیبر
لوبیا سبزها منبع غنی فیبر رژیمی هستند. فیبرهای رژیمی دارای فواید سلامتی زیادی هستند. به افرادی که از بیماری گوارشی رنج می برند فیبر تجویز میشود. محتوای فیبر در لوبیا سبز به جلوگیری و درمان یبوست، هموروئید و دیورتیکولوزیس کمک میکند. محتوای فیبر بالا در لوبیاسبز به حفظ سطح کلسترول و قند در بدن نیز کمک میکند.
5.فولات ها
لوبیا سبزها همچنین منبع خوبی از فولات ها هستند، که برای تقسیم سلولی و سنتز DNA مفید می باشند. غذاهای غنی از فولات برای زنان قبل از دوران پیشگیری و حاملگی نیز مفید است.
6.جلوگیری از عفونت
تعدادی از ویتامین ها مانند:نیاسین و تیامین که در لوبیا سبز موجود هستند، منبع خوبی از مواد مغذی هستند که به جلوگیری بسیاری از عفونت های بدن کمک میکند.
7.حفظ سلول و مایع بدن
محتوای پتاسیم در لوبیا سبز، به بدن کمک میکند تا تولید سلول های بهتر و حرکت مایع بدن را حفظ کند.
8.کنترل بیماری های قلبی عروقی و فشار خون
محتوای پتاسیم در لوبیا سبز، در کنترل فشار خون و سایر بیماری های مرتبط با قلب کمک میکند.
9. اثرات ویتامین A
ویتامین A موجود در لوبیا سبز، به تولید آنتی اکسیدان ها و تولید ترکیباتی که باعث جلوگیری از پیری میشوند، کمک میکند.
10. منگنز
محتوای منگنز در لوببا سبز به عمل آزادسازی آنتی اکسیدان کمک میکند، این یک عنصر برای آنتی اکسیدان است، که تمایل دارد شما را متناسب و سلامت نگه دارد.
حدود 100 گرم لوبیا سبز حاوی 31 کیلو کالری انرژی، 7.13 گرم کربوهیدرات، 1.82 گرم پروتئین، 0.34 الی 3.4 گرم چربی است. سایر مواد مغذی، مانند 37 میلی گرم کلسیم، 1.04 میلی گرم آهن، 25 میلی گرم منیزیم و 0.214 میلی گرم منگنز نیز وجود دارد.
سدیم و پتاسیم به ترتیب به مقدار 6 و 20 میلی گرم است. دیگر مواد مغذی و مقدار آنها 38 میلی گرم فسفر، 0.24 میلی روی، 14.4 میکروگرم ویتامین k و 16.3 میلی گرم ویتامین C است. بهتر است از مقدار موثر مواد مغذی لوبیا سبز در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
جهت مشاهده دوره های آموزشی بر روی این لینک کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید